• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto Soudal haalt Lawrence Naesen, broer van Belgisch kampioen Oliver

  Lawrence Naesen begon amper vijf jaar geleden met wielrennen.

  Lawrence Naesen versterkt Lotto Soudal de komende twee seizoenen. De broer van Belgisch kampioen Oliver Naesen maakt de overstap van WB Veranclassic Aqua Protect.

  Lawrence Naesen (25) won dit jaar drie nationale koersen en trok zo de aandacht van Lotto Soudal. In juni werd hij nog derde in Ride Bruges, na Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

  "Het is voor elke sporter een droom om op het hoogste niveau te strijden. Het gaat snel voor mij, want ik ben pas op mijn twintigste gestart met wielrennen. Onder impuls van mijn broer ben ik beginnen te fietsen en ik vond het meteen heel fijn."

  "Oliver heeft mij ook aan mijn eerste ploeg geholpen. Mijn broer heeft dus een belangrijke rol gespeeld in het feit dat ik wielrenner geworden ben. Ik heb er nu wel bewust voor gekozen om niet met hem in hetzelfde team te rijden. Ik wil mijn eigen weg uitstippelen als prof.”

  "Volgend seizoen zal ik enorm veel kunnen bijleren. Ik wil blijven werken om nog meer progressie te maken. Ik kan lastige koersen overleven en ben snel aan de meet. Het is een motivatie om Oliver te evenaren en zelfs beter te doen."

  Sergeant: "Lawrence heeft veel potentieel"

  Marc Sergeant, sportief manager van Lotto Soudal, kent de limieten van Lawrence Naesen niet, "maar we wilden hem niet door onze vingers laten glippen".

  "Hij koerst nog niet zo lang, maar heeft al blijk gegeven van lef en durf. Dat zijn net twee zaken waaraan het ons in het eerste deel van het seizoen ontbrak."

  "We geven Lawrence de tijd om verder te groeien, maar we hopen dat hij voor een goede schwung kan zorgen binnen de ploeg. Hij heeft veel potentieel en heeft de capaciteiten om een volwaardige WorldTour-renner te worden. Ik ben heel blij om hem volgend jaar in ons team te hebben."