• home
 • video
 • pas verschenen

  Kopzorgen voor Martinez? Vijf Rode Duivels in de lappenmand

  Dembélé, Fellaini, Benteke, Kompany en Chadli sukkelen met blessures.

  Eind deze week maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de WK-kwalificatiematchen tegen Bosnië en Cyprus, maar hij ziet de ene Rode Duivel na de andere geblesseerd uitvallen. Zo is Benteke waarschijnlijk zes weken out met een knieblessure.

  Crystal Palace kreeg dit weekend een zware 5-0-opdoffer te slikken tegen Manchester City. Het kon dit seizoen nog niet scoren en tot overmaat van ramp zag het ook recordaankoop Christian Benteke geblesseerd uitvallen. De aanvaller is vier tot zes weken out met een knieblessure.

  Manchester United reisde zonder Marouane Fellaini af naar Rusland voor de Champions League-confrontatie tegen CSKA Moskou. De middenvelder bleef in Engeland achter omdat hij niet voldoende hersteld is van de enkelblessure die hij zaterdag opliep op het veld van Southampton.

  Ook Mousa Dembélé kan Tottenham niet helpen in de Champions League. Door een enkelblessure, die hij opliep in de bekerpartij tegen Barnsley, mist hij de wedstrijd tegen het Cypriotische Apoel Nicosia.

  Manchester City moet het nog steeds zonder Vincent Kompany stellen. De verdediger sukkelt met een kuitblessure. Hij staat wel alweer op het trainingsveld, maar de CL-match tegen Sjachtjor Donjetsk komt te vroeg.

  Arsenal hoeft Nacer Chadli vanavond dan weer niet te vrezen in de Premier League. De flankaanvaller van West Bromwich Albion zit niet in de selectie door een dijbeenblessure.

  Ten slotte staan er nog altijd vraagtekens bij Eden Hazard, die in juni zijn enkel heeft gebroken. Chelsea-coach Antonio Conte wil geen risico's nemen met zijn goudhaantje. Tegen Stoke City mocht Hazard twintig minuten voor tijd invallen.