• home
 • video
 • pas verschenen

  Het "Belgische" Hoek moet penaltyreeks in Nederlandse beker opnieuw nemen na blunder ref

  De Belgische doelman van Hoek mag volgende week weer aan de bak.

  FC Lisse en HSV Hoek zullen op 4 oktober om 21u hun strafschoppenserie moeten overdoen om te bepalen wie naar de 2e ronde van de KNVB-beker mag. Omdat de serie volgens het ABBA-systeem werd genomen, moest de bond ingrijpen.

  Bij het ABBA-systeem neemt de ploeg die als tweede mag trappen twee strafschoppen na elkaar. Hierdoor wordt het voordeel om als eerste aan de penalty's te mogen beginnen opgeheven.

  De voorbije maanden werd her en der geëxperimenteerd met dit systeem, maar de scheidsrechter in Lisse-Hoek dacht dat het al gebruikt moest/mocht worden in de Nederlandse beker.

  Na de match werd duidelijk dat de ref een loopje had genomen met de reglementen en dus besliste Hoek om een advocaat in de arm te nemen. De KNVB kon niet anders dan de club uit Zeeland gelijk geven.

  En dus is er nu het ongebruikelijke besluit om volgende week woensdag de strafschoppen opnieuw te nemen. De bond zal alle extra kosten op zich nemen. De inzet is een match in de 2e ronde tegen eersteklasser Heracles.

  Bij FC Lisse reageren ze vol ongeloof. "Ik schoot in de lach toen ik het hoorde", liet de voorzitter al optekenen. "Dit is de KNVB op zijn best."

  Hoek, Nederlandse club met Belgische coach en Belgische spelers

  De hele zaak heeft ook een bijzondere Belgische insteek, want Hoek is bijna volledig in Vlaamse handen. Jannes Tant, de ex-coach van de beloften van Club Brugge, is er trainer. Hij haalde sinds 2015 een karrenvracht landgenoten naar de grensgemeente.

  Zo werden 4 van de 6 strafschoppen tegen Lisse genomen door Belgen. Zinho Chergui (ex-Roeselare en -Antwerp) miste de beslissende. Met Jordi De Jonghe heeft Hoek ook een Belgische doelman.