• home
 • video
 • pas verschenen

  De twee gezichten van Standard-trainer Sa Pinto

  Sa Pinto was erg aanwezig langs de lijn bij Standard.

  Het was het weekend van de opvallende figuren. Trainers Sa Pinto en Vanhaezebrouck bij Standard en Gent, doelmannen Boeckx en Horvath bij Anderlecht en Club Brugge of ref Lambrechts op het veld van KV Mechelen. Bekijk de meest opvallende momenten van de speeldag.

  De lichaamstaal van Sa Pinto

  De beste leerling van een klasje opvallende figuren was Standard-trainer Sa Pinto. Volgens geruchten stond zijn job op het spel in de wedstrijd tegen Lokeren, maar niemand die dat zeker weet. Behalve het bestuur in Luik.

  Feit is dat hij als een bezetene met veel gebaren langs de lijn stond te coachen. De fans in Luik kunnen het wel smaken. Ze bleven ook opmerkelijk rustig ondanks het zwakke voetbal. 

  Video player inladen...

  "Jezus Christus, wat een spektakel"

  Ook met onderscheiding zich laten opmerken dit weekend: doelmannen Frank Boeckx en Ethan Horvath. Bekijk een compilatie van hun beste saves.

  Video player inladen...

  Ref Lambrechts tikt Charisis in het gezicht

  Scheidsrechter Lambrechts leek even de rol van strenge leraar op zich te nemen, maar zijn tik in het gezicht van STVV-speler Charisis was onbedoeld. Beiden kon lachen met het voorval. 

  Video player inladen...

  Mama en papa De Sart haasten zich stadion uit met geblesseerde zoon

  Julien De Sart was de enige Zulte Waregem-speler die niet kon genieten van het goed rapport van zijn ploeg in Gent. De Sart kreeg kort voor de rust de schouder van Andrijasevic in het gezicht en verloor even het bewustzijn.

  Mama en papa De Sart zaten in de tribune en hun ongerustheid nam (begrijpelijk) zienderogen toe terwijl hun zoon behandeld werd op het veld. Uiteindelijk moest de familie De Sart naar het Gentse UZ. Daar werd een hersenschudding vastgesteld, maar geen breuken.

  Video player inladen...

  Aangeslagen Vanhaezebrouck: "Het is nog niet donker, maar het voelt wel donker"

  Hein Vanhaezebrouck was na de nederlaag tegen Zulte Waregem niet de zelfzekere trainer die graag voor de klas staat. Op de manier waarop hij de pers te woord stond, hadden we hem nog niet vaak gezien.

  Video player inladen...