• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Zandweghe en Brys moeten naar herkansingen op WK roeien

  Niels Van Zandweghe en Tim Brys kunnen dinsdag herkansen in de lichte dubbeltwee.

  Niels Van Zandweghe en Tim Brys, die vorig jaar geen startrecht kregen voor de Olympische Spelen, zijn tweede geworden in hun voorwedstrijd van de lichte dubbeltwee op het WK roeien in Sarasota-Bradenton (VS). Enkel de 1e mocht rechtstreeks naar de halve finales.

  24 teams deden mee in 4 voorwedstrijden. Alleen de vier winnaars konden naar de halve finale, de rest moet dinsdag herkansen.

  Van Zandweghe en Brys, die vorig jaar de laatste olympische kwalificatierace wonnen, maar geen startrecht kregen omdat voor België al skiffeur Hannes Obreno ging, namen resoluut de leiding. Na 900 meter gingen de Polen Kowalski-Jankowski erover, maar de Belgen gaven zich niet gewonnen.

  Op 300 meter van het einde hadden de Belgen 5 meter achterstand en leken ze met hun gekende eindsprint de rollen nog te zullen omdraaien. Maar de Polen, zesde in Rio, hielden de aanval van onze landgenoten af.