• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Rossom krijgt dan toch een nieuw contract bij Valencia

  Sam Van Rossom (31) speelt al sinds 2013 bij Valencia.

  Sam Van Rossom heeft een nieuwe club. Het is te zeggen: hij begint aan een vijfde seizoen bij de Spaanse kampioen Valencia, dat hem eind vorig seizoen eerst geen nieuw contract gaf. Van Rossom tekende voor 1 jaar met optie op nog 1 jaar. Maandag legt de international wel nog medische testen af.

  Van Rossom pakte met Valencia de titel vorig seizoen, waardoor de club EuroLeague speelt dit seizoen.

  Eind mei onderging Van Rossom een knieoperatie, waarna hij tegen de klok revalideerde om net op tijd fit te raken voor het EK met de Belgian Lions. België overleefde de groepsfase niet. Door zijn blessure zat er ook geen contractverlenging in en nam hij emotioneel afscheid.

  Vorige week onderhield Van Rossom zijn conditie bij zijn ex-club Oostende. Nu mag hij terug naar Valencia, waar hij met Txus Vidorreta een nieuwe coach aantreft. Die pakte vorig zaterdag al de Spaanse Supercup.

  Van Rossom speelde sinds 2013 bij Valencia. Daarvoor was hij bij Zaragoza (3 jaar), Pesaro (2 jaar) en Oostende (3 jaar).