• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Ik heb me wat laten doen in die laatste bochten"

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Voor de Belgen zat er geen eremetaal in op het WK in Bergen (Noorwegen). "Ik ben een beetje ontgoocheld, maar ik kon Alaphilippe niet volgen op het klimmetje", was Greg Van Avermaet eerlijk.

  Van Avermaet: "Ik ben een beetje ontgoocheld"

  "Iedereen heeft gedaan wat hij moest doen", analyseerde Greg Van Avermaet de ploegtactiek van de Belgen. "Het was aan mij of Philippe (Gilbert, red) om het af te maken, maar op Salmon Hill konden we Julian Alaphilippe niet volgen."

  "De koers was toen nog niet gedaan. Philippe heeft het op 2 kilometer van het einde nog eens geprobeerd, ik heb de sprint gedaan. Maar ik heb me een beetje laten doen in de laatste 2 bochten. Het beste was er af en het was moeilijk om positie te kiezen."

  "Ik ben een beetje ontgoocheld. Ik dacht dat er meer in zat, maar er was niets aan te doen. Ik probeerde het wiel van Sagan te pakken in de sprint, maar dat wou iedereen. Bij die laatste bocht naar links verlies ik 2 posities en misschien wel een podiumplaats."

  "Wat ik van Peter Sagan vind? Op 4 kilometer van het einde is hij mij voor het eerst voorbijgereden. Hij heeft heel defensief gekoerst, maar hij maakt het wel af."

  Video player inladen...

  Gilbert: "Toen Alaphilippe ging, moest ik passen"

  Philippe Gilbert was op Salmon Hill de beste Belg, maar toen Julian Alaphilippe ging, had hij geen antwoord. "Ik wist dat Julian iets zou proberen. Ik zat net achter hem, maar ik moest even passen. Daarna zwom ik tussen 2 groepjes in. Dat was een lastige situatie."

  "Ik heb op 2,5 kilometer van het einde  nog een demarrage geplaatst, maar Gaviria en Sagan zaten meteen op mijn wiel. Toen wist ik dat het afgelopen was voor mij. Je hoopt natuurlijk altijd op meer, maar je moet accepteren hoe de koers loopt."

  En Sagan? "Ongelooflijk dat hij hier weer wint. En dan zou hij nog zogezegd ziek geweest zijn."

  Video player inladen...

  Stuyven: "Ik voel me nu een beetje waardeloos"

  • Oliver Naesen: "Ik moest de koers in de voorlaatste en laatste ronde lastig maken. Maar het was echt moeilijk, het was gewoon niet ideaal. Ik geraakte niet echt weg, er zat niet genoeg snee op. Van Avermaet? Hij was goed, maar niet super. Het was niet de allerbeste Greg. Maar zelfs met gewone benen kan Greg een prijs rijden."
  • Jasper Stuyven: "Ik kwam in de finale met Tiesj Benoot ten val. Toen was het over. Ik voel me nu een beetje waardeloos, want ik kreeg een hele mooie kans om niets te doen tot de finale. Ik had sowieso moeten harken, maar je weet wat er op het spel staat. Ik was klaar voor een gevecht met mezelf. Ik vond het overigens een heel lastig parcours. Je moest voortdurend duwen in deze slopende wedstrijd."
  • Tim Wellens: "Ik moest vroeg aanvallen. Het zag er even vrij goed uit, maar het draaide niet echt vlot rond. Mijn benen zijn redelijk moe."