• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan grapt na wereldtitel: "Ik kan beter nu stoppen op een hoogtepunt"

  Peter Sagan: "Ik draag mijn overwinning op aan Michele Scarponi."

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Peter Sagan: "Ik draag mijn overwinning op aan Michele Scarponi."

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Peter Sagan reed een onopvallend WK, maar in de laatste kilometer sloeg hij toe als een roofdier. "Of ik nu beter ben dan Merckx? Dan zal ik nog wat meer koersen moeten winnen."

  Sagan: "Ik draag deze titel op aan Michele Scarponi"

  Door het uitvallen van de live tv-beelden was de finale nóg spannender dan verwacht. Ook voor de renners zelf was het een dubbeltje op zijn kant. Sagan: "Op 5 kilometer van het einde dacht ik: het is hier voorbij."

  "Maar op 2 kilometer van de finish, besefte ik plots: o la, misschien kunnen we hier nog sprinten voor het goud."

  "Ik wil deze titel graag opdragen aan de overleden Michele Scarponi. Die was morgen normaal gezien 38 jaar geworden. Ten tweede wil ik de trui opdragen aan mijn vrouw, die zwanger is. Ik moet ook mijn ploegmaats bedanken. En blijkbaar heb ik nog veel andere vrienden in het peloton."

  "Of ik nu beter ben dan Merckx (die 3 keer won, maar niet op een rij)? Hij won wel 450 koersen of zo. Dan heb ik nog wat werk. Merckx is een legende."

  Waar denkt Sagan dat hij zelf zal eindigen? "Ik kan daar geen aantal op kleven. Eigenlijk zou ik nu kunnen stoppen, op een hoogtepunt. Dan moet ik nooit meer vragen van journalisten beantwoorden."

  In Innsbruck kan Sagan al voor een 4 op een rij gaan. "Wat ik van de omloop daar vind? Tot vanochtend kende ik nog niet eens het parcours van vandaag. Geef me eerst wat tijd om hier van te genieten."

  Video player inladen...

  Kristoff: "The winner takes it all"

  "Of dit de nederlaag van mijn leven is? Ik zal dit altijd als een gemiste kans zien. Ik had de benen om te winnen, maar Peter Sagan had helaas nog betere benen", reageerde thuisrijder Alexander Kristoff (2e).

  "Op eigen bodem kon ik het resultaat van mijn leven behalen. Ik ben nu ontgoocheld, maar zilver op een WK is ook een mooi resultaat. Ik was misschien de beste van de rest. Maar the winner takes it all."

  Video player inladen...