• home
 • video
 • pas verschenen

  Kipchoge zegeviert in de marathon van Berlijn, maar grijpt naast wereldrecord

  Kipchoge bleef een halve minuut boven het wereldrecord.

  De Keniaan Eliud Kipchoge heeft de marathon van Berlijn gewonnen. In natte omstandigheden bleef hij amper 35 seconden boven het wereldrecord. Debutant Guye Adola werd 2e op 14 seconden van Kipchoge.

  Eliud Kipchoge is sinds 2013 ongeslagen op de marathon. Voor de wedstrijd in Berlijn liet hij weten dat hij een gooi wou doen naar het wereldrecord, dat op 2u02'57" staat.

  In natte omstandigheden werd de 32-jarige Keniaan onder druk gezet door Guye Adola uit Ethiopië, die zijn debuut maakte op de marathon. Kipchoge haalde het uiteindelijk met 14 seconden voorsprong op Adola, maar bleef met zijn tijd van 2u03'32" iets meer dan een halve minuut boven het wereldrecord.

  De 3e plaats was voor de Ethiopiër Mosinet Geremew. Eerste Belg was Willem Van Schuerbeeck op de 18e plaats. Kenenisa Bekele en Wilson Kipsang stapten nog voor de kaap van 30 kilometer uit de wedstrijd.