• home
 • video
 • pas verschenen

  Frutos: "Hopelijk geven 3 punten het vertrouwen om beter te voetballen"

  "Dit was ook niet het voetbal dat ik zou willen zien."

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  "Dit was ook niet het voetbal dat ik zou willen zien."

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Anderlecht won zijn eerste competitieduel met Nicolas Frutos aan het roer, maar het was Waasland-Beveren dat eigenlijk de zege verdiend had. "Dit is pijnlijk voor mijn spelers", vertelde Philippe Clement. "Ik kijk uit naar de analyses van deze match." Ook Frutos gaf toe dat het niveau van Anderlecht veel beter moet. "De automatismen zijn er nog niet."

  Frutos: "Er hangen nog veel emoties in de kleedkamer na vertrek van Weiler"

  Anderlecht ging gisteren na een hold-up op het veld van Waasland-Beveren aan de haal met de drie punten. "Waasland-Beveren heeft een fenomenale match gespeeld", had Nicolas Frutos veel lof voor zijn tegenstander. "Het wilde voetballen en de spelers wisten duidelijk wat ze moesten doen."

  "Wij hebben wel geprobeerd om goed te spelen, maar de automatismen zijn er nog niet. Er hangen nog veel emoties in de kleedkamer na het vertrek van Weiler. Het was niet makkelijk. Er is ook veel druk op de spelers. In mijn tijd bestond alleen sms, maar nu zien ze op hun smartphone alles wat er geschreven wordt."

  "Het belangrijkste is nu dat we twee keer winnen deze week. Hopelijk geeft dat het nodige vertrouwen om ons spel te verbeteren. Dit is ook niet het voetbal dat ik wil zien. We moeten blijven geloven dat het beter kan en stilaan zal dat ook wel gebeuren. Voor mij was dit een kwartfinale, woensdag speel ik een halve finale."

  Bij Anderlecht liep het wel beter na de wissels. "Als je bij Anderlecht speelt, moet je altijd klaar zijn om te spelen en je niveau te tonen. Gerkens en Beric hebben dat heel goed gedaan. Waarom Kums op de bank bleef? Dat was een tactische keuze."

  Clement: "Ik kijk uit naar de analyses van deze wedstrijd"

  Philippe Clement, de trainer van de tegenstander, was teleurgesteld over het eindresultaat. "De prioriteit blijft matchen winnen. Dat is het belangrijkste in voetbal, maar wij werken ook al een hele tijd aan de manier waarop. Op dat gebied hebben we opnieuw een stap vooruit gezet. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd."

  "Het grote minpunt was dat we de kansen niet hebben afgemaakt. Dat blijft ons grote werkpunt, maar voor de rest kan ik de groep weinig verwijten. Ik ben trots op mijn team, maar de omstandigheden vielen niet mee voor ons vandaag."

  "Die omstandigheden, daar praat ik niet graag over. Ik had me voorgenomen om als trainer niet te veel over betwistbare fases te spreken want dat helpt je niet vooruit." Clement verwees zo naar de onterechte hoekschop die de gelijkmaker opleverde en een penalty die niet gefloten werd. "Ik denk dat het voor iedereen heel duidelijk was. Ik kijk uit naar de analyses van die fases."

  "Dit is voor mijn spelers zeer pijnlijk. Er verdiende maar een ploeg om hier te winnen. Maar ik denk dat het ook al een prestatie is dat Anderlecht zich aanpast om tegen ons te spelen. Als we op deze manier blijven werken, zullen we beloond worden. Een van onze ambities voor het seizoen was ook om meer volk in het stadion te krijgen. Wie hier vandaag was, zal met plezier nog eens terugkomen, denk ik."

  Gerkens: "Frutos legt toch een paar andere accenten"

  "Misschien hebben we deze zege wel gestolen, maar we zijn daarom niet minder tevreden met de drie punten", was Anderlecht-speler Gerkens eerlijk. "Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar er waren wel al enkele dingen te zien waarop we getraind hebben."

  "Het spel moet beter, we moeten nog groeien. Maar we hebben pas een nieuwe trainer en die legt toch een paar andere accenten. We proberen het zo goed mogelijk uit te voeren, maar de matchen volgen elkaar snel op en we kunnen niet veel trainen."

  "We zijn er vooral als ploeg in blijven geloven en zo hebben we de zege gepakt. Nu moeten we naar woensdag kijken."

  Video player inladen...