• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit was het WK van de Belgen: goed in blok, geen orgelpunt

  Tim Wellens trok enkele rondjes in de aanval.

  Het WK eindigde enigszins teleurstellend voor de mannen van Kevin De Weert. Toch reed de Belgische ploeg zich vrijwel een hele dag in de kijker. Dit was hun WK.

  1. 200 km lang hard labeur voor Julien Vermote

  Het grootste werkpaard onder de Belgen houdt de kopgroep 200 km lang onder schot. Jammer genoeg moet hij de koers verlaten na een valpartij. 

  Michel Wuyts: "Door de vermoeidheid, maar mét de wil in de kop om er nog een ronde aan vast te breien."

  2. Tim Wellens voert de forcing op 68 km van de finish

  Het beukwerk van Julien Vermote is nog maar pas afgelopen, of daar steekt Tim Wellens zijn neus al aan het venster. De renner van Lotto-Soudal krijgt o.a. Boom en De Marchi mee. Benoot stopt netjes af in het peloton.

  Wellens en co. mogen een dikke 2 rondes aan kop ronddraaien. Daarna is het ook voor hen over and out.

  3. Naesen probeert, maar zonder veel succes

  Na de poging van Tim Wellens is het aan Oliver Naesen om zijn cartouche te lossen. Eerst schiet hij als een pijl naar voren in de afdaling. Niet veel later kiest hij positie vooraan in het peloton. Maar daar blijft het bij.

  4. Van Avermaet en Gilbert op zoek naar het wiel van Alaphilippe

  De Fransman plaatst zijn aanval op de laatste beklimming van Salmon Hill. Van Avermaet en Gilbert zoeken de aansluiting, maar moeten gaan zitten. Alaphilippe is alleen weg.

  5. Van Avermaet maakt nooit echt kans in de sprint

  Toch komt Alaphilippe niet als eerste onder de vod van de laatste kilometer. Er wordt gesprint met een groep van pakweg 20 man.

  Van Avermaet doet mee, maar kan geen goede positie afdwingen voor zichzelf. Beter dan een zesde plaats zit er nooit echt in.