• home
 • video
 • pas verschenen

  De Weert: "Belgen deden tot op de kilometer wat op mijn blaadje stond"

  De Belgen hebben de consignes van De Weert nauwgezet opgevolgd.

  Kevin De Weert zag een "supergoeie Belgische ploeg", maar aan het einde van de rit zat er geen medaille in. "Als je je koers op Sagan afstemt, ben je niet goed bezig", verantwoordt de bondscoach zijn tactische keuzes.

  "De Belgen hebben tot op de kilometer gedaan wat er op voorhand op mijn blaadje stond. Julien (Vermote) is zoals afgesproken beginnen te rijden toen het verschil 7 minuten was. We kregen ook meteen steun van de mannen van Stybar."

  "Daarna hebben we met Tim (Wellens) geprobeerd de rest onder druk te zetten. De Fransen en de Polen hebben zo een deel van hun ploeg opgesoupeerd."

  "Ten slotte hebben ze de kopmannen afgezet op de plaats waar ze moesten zitten. Ik kan dus niet meer van de jongens verwachten. Maar op de laatste klim komen we net iets tekort om Alaphilippe te volgen. Greg (Van Avermaet) en Phil (Gilbert) hebben dat ook toegegeven."

  "Als alles samenkomt, hoop je nog stiekem op een medaille, omdat je weet dat Greg niet traag is na een lange wedstrijd. Maar de sprint bergaf was niet in zijn voordeel. Dan moeten we maar tevreden zijn met een 6e plaats. Maar eigenlijk ben ik nog het meeste tevreden dat er weer een supergoeie ploeg stond, met renners die voor elkaar wilden rijden."

  "Sagan heeft zo'n team niet. Hij heeft de hele dag gegokt. Maar als je je koers op Sagan moet afstemmen, ben je niet goed bezig."