• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Finse belofterenner komt zwaar ten val door volgauto

  Joni Kanerva kwam zwaar ten val.

  Het was even schrikken tijdens de wegrit bij de beloften, toen Joni Kanerva hard onderuit ging na een aanrijding. De 22-jarige Fin bleef roerloos liggen. "Maar zijn toestand is stabiel", klinkt het. "Hij heeft wel zijn sleutelbeen en een paar ribben gebroken".

  In de finale van de beloftekoers gisteren moest een volgauto abrupt stoppen om een renner met pech te helpen. Een andere volgauto moest daarop uitwijken. Joni Kanerva, die net die 2e auto wou inhalen, werd aangetikt. Hij kwam bijzonder hard ten val tegen de dranghekken en bleef roerloos liggen.

  Even werd het ergste gevreesd, maar de Finse ex-renner en coach Kjell Carlström stelde de mensen later op de dag gerust. "Zijn toestand is stabiel. Hij heeft wel hechtingen aan zijn hoofd gekregen en heeft zijn sleutelbeen en een paar ribben gebroken."

  "Alles is onder controle en het komt wel goed met hem. Maar het had erger kunnen zijn. Gelukkig waren de hulpdiensten snel ter plaatse. Zijn helm heeft ook een deel van de klap opgevangen", aldus Carlström.

  VIDEO: Kanerva maakt een zware smak