• home
 • video
 • pas verschenen

  Vande Broek: "Zacht omschreven is dit een catastrofe"

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  De Yellow Tigers hebben na de gemiste WK-kwalificatie op het EK een nieuwe opdoffer gekregen. Ze moesten winnen tegen Tsjechië, maar verloren. "We moeten nu niet met stenen gaan werpen", reageerde een aangeslagen bondscoach Gert Vande Broek.

  Vande Broek: "We gaven heel goedkope punten weg"

  Een getekende bondscoach Gert Vande Broek verscheen voor de camera van Sporza: "Dit is zacht geschreven een catastrofe. Ik denk dat wij sterker zijn dan Tsjechië en dat we weinig excuses hebben."

  "Set 1 beginnen we goed. We hebben pure controle en doen perfect wat we moeten doen met een zekere rust in de ploeg. In set 2 kunnen we zeggen dat we een tikkeltje pech hadden dat we die niet winnen. We verliezen die nipt, wat kan gebeuren."

  "We gaan er los over in de derde set en daarna hebben we het alleen aan onszelf te wijten. We gaven heel goedkope punten weg. Tsjechië kwam in de wedstrijd en we weten dat dat een ploeg is met een knokkersmentaliteit die goed kan verdedigen. De twijfel die dan komt, hebben we zelf gecreëerd."

  "Absoluut fout om nu met stenen te gaan werpen"

  "De derde set moeten we op onze eigen buik schrijven. In de vierde set proberen een aantal mensen met goeie wil iets te forceren, maar daarbij maken ze iets te veel fouten. Dan is dit het resultat."

  Hoe kan dit de Tigers - met al hun ervaring - overkomen? "Dat is een pertinente vraag waarop we een antwoord moeten zoeken. Ik denk dat er bepaalde balansen niet zijn in de ploeg", wikt en weegt hij zijn woorden.

  "Het zou nu wel een absolute fout zijn om te fel te gaan analyseren en met stenen te gaan werpen. Want dat moeten alleen die doen die zonder fout zijn, heb ik ooit eens gelezen. En ik denk dat niemand zonder fout is."

  "Het heeft niet veel zin om nu naar schuldigen of gelijk wat te zoeken. Dit is een enorme ontgoocheling. Wij hebben niet getoond wat Tsjechië heeft getoond: een knokkersmentaliteit en lef vanaf de servicelijn in moeilijke momenten. Daarin hebben we gefaald. Dat is de enige conclusie."

  "Tegen Servië tonen dat we een toekomst hebben"

  Niemand verwacht morgen mirakels van België tegen topland Servië.Vande Broek: "We moeten morgen tonen dat we een toekomst hebben. Als we dat heel goed tonen en er is een mirakel bovenop, dan zullen we wel zien."

  "Tegen de vice-olympische kampioen zeggen dat je gaat winnen, is zeer naïef. Maar ik zal tevreden zijn als we een toekomst kunnen tonen."

  Heyrman: "Doemscenario met enorme gevolgen"

  Laura Heyrman verwoordt deze nederlaag in even zware bewoordingen: "Dit is het doemscenario dat niet mocht gebeuren. Ik ben ervan overtuigd dat er enorme gevolgen zullen zijn. We zullen moeten samenzitten over hoe het nu verder moet. Dit is iets dat niet mocht gebeuren. We moeten nu even bekomen."

  Heyrman vraagt zich af hoe ze beter moeten spelen. "We zijn vandaag met de neus op de feiten gedrukt van de dingen die we niet onder controle hebben.Op dit moment moeten we nagaan wat er volledig verkeerd loopt.  Dat is het belangrijkste naar morgen toe. We hebben niks meer te verliezen, want alles is al verloren op dit moment."