• home
 • video
 • pas verschenen

  Trump: "Curry twijfelt om naar Witte Huis te komen? Blijf dan maar thuis!"

  Steph Curry is een goeie vriend van Barack Obama, met wie hij ook soms golft.

  Het is traditie dat de Amerikaanse president de NBA-kampioen uitnodigt in het Witte Huis. Steph Curry en zijn Golden State Warriors hebben daar weinig zin in. Donald Trump nu ook niet meer. In een tweet trekt hij zijn uitnodiging in.

  Meteen na de NBA-titel lieten de Golden State Warriors al weten dat ze niet te springen staan om op de uitnodiging van president Trump in te gaan.

  Enkele weken geleden liet Kevin Durant al weten dat hij niet mee zal gaan als de Warriors naar het Witte Huis gaan en nu voegde Steph Curry daar aan toe dat ze "een statement" kunnen maken door massaal thuis te blijven.

  "Hiermee kunnen we laten merken dat we niet achter de ideeën van deze president staan. Maar je moet niet alleen niet gaan, je moet ook je stem laten horen", zegt Curry, die later wel liet weten nog niet definitief beslist te hebben.

  President Trump heeft het Curry nu makkelijk gemaakt. Met een tweet - uiteraard - liet hij weten dat de uitnodiging is ingetrokken. "Het zou een grote eer moeten zijn om op het Witte Huis uitgenodigd te worden."

  "We aanvaarden dat president Trump het duidelijk heeft gemaakt dat we niet uitgenodigd zijn", reageerde Golden State Warriors in een persbericht. "We geloven dat er niets meer Amerikaans is dan vrije meningsuiting. We zijn ontgoocheld dat we geen mogelijkheid hadden om onze ideeën te delen of een open dialoog te hebben over zaken die onze samenleving aangaan."

  "In plaats van een bezoek aan het Witte Huis hebben we beslist dat we onze trip in februari naar de hoofdstad constructief zullen aanwenden om gelijkheid, diversiteit en inclusie te vieren."