• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan probeert druk af te houden: "Ben niet in topvorm na ziekte"

  Peter Sagan: "Ik ben niet met geschiedenis schrijven bezig."

  Peter Sagan kan als eerste renner ooit 3 keer op een rij wereldkampioen worden. Maar dat zorgt niet voor extra druk. "Ik heb niets verliezen. Ik ben hier om mij te amuseren."

  Peter Sagan bereidde zich in Monaco voor op het WK, maar een klein virusje gooide de voorbije dagen roet in het eten. "Ik denk niet dat ik hierdoor in mijn beste vorm aan de start zal staan, maar ik zal mijn best doen. We zien wel."

  "We zien wel." Dat was de rode draad in de persconferentie van Sagan. Ook wanneer hij gevraagd werd of hij extra druk op zijn schouders voelt nu hij geschiedenis kan schrijven met een 3e titel. "Wat gebeurt zal gebeuren."

  "Ik praat niet graag over geschiedenis schrijven. Ik heb hier niets te verliezen. Ik ben hier om mij te amuseren. Ik ben blij met wat ik al bereikt heb."

  "Ik denk niet dat ze allemaal tegen mij zullen rijden"

  Het parcours heeft Sagan nog niet kunnen verkennen. "Zijn het nu 11 of 12 ronden die we moeten afleggen?", vraagt hij nog. "Ik heb in ieder geval genoeg tijd om het parcours tijdens de wedstrijd te verkennen."

  De favorieten, die kent hij wel al. Want die zijn dezelfde als altijd. "Ik verwacht de Noren Boasson Hagen en Kristoff. Zij zullen gemotiveerd zijn. Ook Van Avermaet, Matthews en Kwiatkowski zijn rivalen."

  Aan Kwiatkowski en Van Avermaet bewaart Sagan wel geen goeie herinneringen. Die eerste versloeg hem in de sprint in Milaan-Sanremo, die tweede verweet hij op zijn wiel te rijden in de GP van Montréal.

  "Je leert uit al je vorige wedstrijden. En het WK is niet de GP van Montréal. Ik denk niet dat ze allemaal tegen mij zullen rijden."

  Video player inladen...

  Matthews: "Niet alleen focussen op Sagan"

  Michael Matthews zou wel eens de grootste uitdager voor Peter Sagan kunnen zijn. De Australiër rijdt goed bergop en beschikt over een uitstekend eindschot. Bovendien is hij in topvorm.

  "Ik denk niet dat Sagan de te kloppen man is. Er staan veel renners aan de start die dit een goed parcours vinden. Veel renners hebben getoond in topvorm te zijn. Als je je koers op één iemand afstemt, gaat het mis."

  "Over de tactiek moeten we het nog hebben met de ploeg, maar ik denk dat we de meeste kans maken als we Sagan vanaf de start zullen bestoken."

  Matthews is in ieder geval de uitgesproken kopman bij Australië. "Dit is schitterend en geeft me veel vertrouwen. Het geloof is er ook na een uitstekend seizoen."

  Video player inladen...