• home
 • video
 • pas verschenen

  Nicola Philippaerts is voor het eerst Belgisch kampioen jumping

  Nicola Philippaerts is op zijn 24e voor het eerste de beste van België.

  Nicola Philippaerts heeft op Chilli Willi het Belgische kampioenschap jumping gewonnen. Philippaerts was in een duel onder jongeren net iets beter dan Jos Verlooy.

  Op de slotdag maakten nog 3 ruiters kans op de Belgische titel. Grégory Wathelet viel in de eerste manche als eerste af, want hij liep tegen een tijdstraf op.

  De 21-jarige Jos Verlooy had met Igor de beste papieren. Hij leek op weg naar een bevrijdend rondje, maar op de laatste hindernis ging er toch een balk naar beneden. Zo nam de foutloze Nicola Philippaerts de leiding over.

  In de beslissende manche verhoogde Verlooy de druk op Philippaerts door foutloos te blijven. Maar het nieuwe toppaard van de 24-jarige zoon van Ludo - vorige week eindigde hij er nog net mee naast het podium in Lausanne - liet zich niet op een fout betrappen.

  6 jaar na zijn zilveren medaille in Lanaken verovert Philippaerts nu voor het eerst goud op het BK. Hij volgt op de erelijst Pieter Devos op.

  "Ik had mijn zinnen op dit BK gezet", zegt de nieuwe kampioen. "Ik wist dat Chilli Willi in topvorm was en dat heeft hij hier bewezen. Hij heeft ook bewezen dat hij een kampioenschapspaard is. Dat is positief voor de toekomst. Volgend jaar moet ik met hem kunnen wedijveren met de wereldtop."

  Uitslag BK jumping

  1. Nicola Philippaerts (Chilli Willi) - 1.18 strafpunten
  2. Jos Verlooy (Igor) - 4.93
  3. Grégory Wathelet (MJT Nevados)
  4. Christophe Vanderhasselt (Identity Vitseroel) - 6.92
  5. Tom Dhaeyere (James vd Oude Heihoef) - 9.26