Ga naar de inhoud

meest recent

Donjetsk-aanvoerder Srna test positief en zet zichzelf op non-actief

 za 23 september 2017 10:17
Srna in 2016 op training van Kroatië tijdens het EK.
Darijo Srna, de aanvoerder van Sjachtjor Donjetsk, is bij een out of competition-controle betrapt op dopinggebruik. De 35-jarige Kroaat testte op 22 maart positief op een nog niet bekendgemaakt middel. Srna heeft zichzelf een tijdje op non-actief gezet.

Sjachtjor zegt volledig achter de beslissing van de ervaren verdediger te staan en is ervan overtuigd dat Srna zijn onschuld zal bewijzen.

"Bovenal wil ik benadrukken dat ik nooit bewust of met opzet een verboden middel heb gebruikt", zegt de Kroaat.

"Het is nu weer aan mij om te laten zien dat ik alles in mijn leven heb bereikt met hard werk, discipline en eerlijkheid. Ik focus me nu op het zuiveren van mijn naam."

Srna speelt al sinds de zomer van 2003 bij de Oekraïense topclub Sjachtjor Donjetsk. In die tijd won hij negen landstitels, zeven bekers en één UEFA Cup.

Hij verzamelde tussen 2002 en 2016 ook 134 caps voor Kroatië, waarin hij 22 keer scoorde, en was erbij op de WK's van 2006 en 2014 en de EK's van 2004, 2008, 2012 en 2016.

Tweets:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.