• home
 • video
 • pas verschenen

  Christel Herremans begint op 1 januari met nieuw internationaal vrouwenteam

  Christel Herremans (l) gaat in zee met uitzendkantoor Experza.

  Vanaf 1 januari 2018 bestaat Sport Vlaanderen-Guill d'Or niet meer. In de plaats komt Experza-Footlogix Ladies Cycling Team, een initiatief van ploegmanager Christel Herremans.

  Vanaf volgend jaar is er geen Vlaams overheidsgeld meer voor het vrouwenteam. "Sport Vlaanderen trekt zich terug uit de vrouwenwielerploeg. Die beslissing van Vlaanderen past in het nieuwe sportactieplan van de Vlaamse overheid", verduidelijkt Christel Herremans.

  "Wielerbond Vlaanderen zal als enige organisatie verder aan de topsportwerking bouwen. Daarom is er geen ruimte meer voor de sponsoring van een professionele vrouwenwielerploeg."

  "Ik blik tevreden terug op de succesvolle jaren met de Vlaamse overheid. Samen hebben we een aantal jonge talenten opgeleid. Zo begonnen Jolien D'hoore en Lotte Kopecky hun carrière bij onze ploeg en vandaag staan ze aan de top van het vrouwenwielrennen."

  De voorbije maanden ging Herremans op zoek naar sponsors. Uiteindelijk gaat ze in zee met uitzendkantoor Experza en Footlogix, een merk van voetverzorgingsproducten en start ze een nieuwe UCI-ploeg op, een internationale ploeg.

  "Jarenlang heb ik bij de Vlaamse overheid gevraagd om één of twee buitenlandse rensters in de ploeg op te nemen. Dat was niet mogelijk, omdat Sport Vlaanderen alleen maar een Vlaamse opleidingsploeg wou zijn."

  "Dat verandert nu. Dankzij de inbreng van onze sponsors kunnen we de komende drie jaar alvast een sterke internationale vrouwenploeg op de wielerkaart zetten", meent Herremans.

  Investeren in veldrijden voor vrouwen

  Herremans wil zich in de eerste plaats op het groeiende vrouwenveldrijden richten. "Publicitair gezien is cyclocross voor vrouwen een uitstekende investering", stelt ze.

  "De sport groeit elk jaar en de interesse bij het publiek neemt toe. Daarom heb ik ex-wereldkampioene en huidig Europees kampioene in het veld Thalita de Jong twee jaar onder contract genomen."

  De nieuwe ploeg zal uiteraard ook een wegprogramma rijden. Enkele rensters van Sport Vlaanderen-Guill d'Or, zoals Nathalie Bex en Jessy Druyts, maken mee de sprong. Later worden meer namen bekendgemaakt.

  Tweet: