• home
 • video
 • pas verschenen

  Wordt Aalst dé uitdager voor Roeselare? "We verwachten vuurwerk"

  Dit Aalst wil Roeselare het vuur aan de schenen leggen dit seizoen.

  Komend weekend gaat de competitie in het volleybal van start. Roeselare is opnieuw de grote favoriet, maar Aalst zou wel eens de rol van Maaseik kunnen overnemen als grootste uitdager. Algemeen manager Pascal Debels geeft toe dat Aalst een goeie ploeg heeft, maar blijft toch ook voorzichtig. "We willen tot het einde meedoen om de prijzen."

  "De voorbije jaren hebben we Roeselare en Maaseik een beetje pijn kunnen doen en met ons team dit jaar moet dat zeker ook kunnen. De buitenwereld voorspelt ons zelfs al meer dan dat. Bij Roeselare en Maaseik doen ze dat ook, maar dat is om de druk weg te houden."

  "Het is niet plots van moeten voor ons, maar het zou wel leuk zijn om tot het einde voor de prijzen te kunnen meedoen. Eén finale, in de beker of om de titel, zou al leuk zijn."

  Aalst kocht met Gertjan Claes, Martijn Colson, Denis Deroey en Gert Van Walle opvallend Belgisch in. "We zaten er wat mee verveeld dat we de voorbije seizoenen zo weinig Belgen hadden. Maar het is zoals in het voetbal: de hele goeie Belgen spelen niet meer in ons land. Die zijn financieel niet meer haalbaar. We zijn dan ook trots dat we er nu wel 4 konden halen. We verwachten vuurwerk."

  "We doen geen zotte dingen en zijn nu stabiele club"

  Heel wat volleybalclubs in België houden maar net het hoofd boven water of gaan, zoals Antwerpen, zelfs kopje-onder. "Het is een concurrent minder, maar ik vind het vooral een jammerlijke zaak. We verliezen 2 topmatchen."

  "Zelf slepen we nog wat dingen uit het verleden mee, maar we hebben dat nu wel onder controle. We doen geen zotte dingen en zijn een stabiele club."

  Door het forfait van Antwerpen blijven er maar 9 clubs over in de eerste klasse. "We hebben al nagedacht over een andere competitieformule. Ik kan daar nog niet over uitweiden, maar alle clubs van de liga zijn enthousiast. Het zou ervoor zorgen dat de 9 clubs een hele competitie kunnen meestrijden. Maar de bond moet het licht wel nog op groen zetten."

  Aalst voor het seizoen 2017/2018

  Hoofdaanvallers:

  • Gert Van Walle
  • Jhon Wendt (Fra)

  Receptie/hoekspelers:

  • Gertjan Claes
  • Krzysztof Modzelewski (Pol)
  • Adrian Staszewski (Pol)
  • Sakari Mäkinen (Fin)

  Middenspelers:

  • Ivan Mihalj (Kro)
  • Martijn Colson
  • Laszlo De Paepe

  Spelverdelers:

  • Frank Depestele
  • Wessel Keemink (Ned)
  • Seppe Van Hoyweghen

  Libero:

  • Dennis Deroey

  Coach:

  • Johan Devoghel

  En Maaseik en Roeselare?

  Roeselare is al jarenlang de stabiliteit zelve, zeker op het terrein. Ook nu zijn alle sterkhouders gebleven bij de kampioen van de voorbije 5 jaar: Tuerlinckx, Orczyk, Verhanneman, Coolman, Van Hirtum, Van de Velde, Dejonckheere,... Allemaal zijn ze gebleven. Coach Emile Rousseaux is wel zeker aan zijn laatste jaar begonnen. Hij geeft na dit seizoen over aan zijn assistent Vanmedegael en wordt zelf bondscoach van de Franse vrouwen.

  Zo stabiel Roeselare is, zo onrustig is het bij Maaseik. Andermaal heeft de ploeg een bijna volledige facelift gekregen. Enkel Maan, Bruno en Rychlicki zijn gebleven van de vaste spelers. Ook coach Castellani heeft de deur achter zich dichtgetrokken, al is er met Joel Banks wel continuïteit. De Engelsman was de voorbije jaren Castellani's assistent.

  Roeselare voor het seizoen 2017/2018

  Hoofdaanvallers:

  • Hendrik Tuerlinckx
  • Thomas Konings

  Receptie/hoekspelers:

  • Mattthijs Verhanneman
  • Piotr Orczyk (Pol)
  • Mathijs Desmet
  • Antoine Cornil
  • Ruben Van Hirtum
  • Lou Kindt

  Middenspelers:

  • Pieter Coolman
  • Arno Van de Velde
  • Miquel Angel Fornes (Spa)

  Spelverdelers:

  • Sander Depovere
  • Angel Trinidad de Haro (Spa)

  Libero's:

  • Stijn Dejonckheere
  • Benjamin Robbe

  Coach:

  • Emile Rousseaux

  Maaseik voor het seizoen 2017/2018

  Hoofdaanvallers:

  • Jolan Cox
  • Kamil Rychlicki (Lux)

  Receptie/hoekspelers:

  • Michiel Ahyi (Ned)
  • Jelte Maan (Ned)
  • Nicolas Bruno (Arg/Spa)
  • Sebastian Gevert (Chl/Dui)
  • Berre Peters

  Middenspelers:

  • Timo Tammemaa (Est)
  • Dane Mijatovic (Svn)
  • Nicholas Sighinolfi (Ita)

  Spelverdelers:

  • Jay Blankenau (Can)
  • Stef Van Heyste

  Libero's:

  • Sebastien Dumont
  • Just Dronkers (Ned)