• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Wijk krijgt ontslagbrief bij OHL, ex-Leicester-coach is zijn opvolger

  Van Wijk was sinds januari coach van OHL.

  Dennis van Wijk is niet langer de trainer van Oud-Heverlee Leuven. De trainer moet na zes speeldagen en 9 op 18 opkrassen. Nigel Pearson, een ex-trainer van Leicester City, is zijn opvolger. De Engelsman leidt straks al de training in Leuven.

  Oud-Heverlee Leuven werd voor dit seizoen overgenomen door de Thaise King Power Group. De nieuwe eigenaars zijn ambitieus en dat kost trainer Dennis van Wijk nu zijn job. De Nederlander had een contract tot het einde van dit seizoen, maar moet nu al opkrassen.

  King Power wil absoluut dit seizoen al promoveren naar 1A en grijpt daarom in voor het cruciale drieluik tegen Beerschot-Wilrijk, Roeselare en Cercle Brugge. Nigel Pearson neemt het roer over. De Engelsman vloog gisterenavond naar België en zal straks al zijn eerste training leiden.

  Pearson is geen onbekende naam in het Engelse voetbal. Als speler was hij onder andere actief bij Sheffield Wednesday en Middlesbrough. Als trainer was hij al twee keer aan de slag bij Leicester City, die andere voetbalclub in handen van de King Power Group.

  In zijn eerste periode bij Leicester tussen 2008 en 2010 promoveerde hij met de club van derde naar tweede klasse in Engeland. In zijn tweede periode deed hij dat kunstje nog eens dubbel en dik over en bracht hij de club in 2014 naar de Premier League.

  De eigenaars wilden Dennis van Wijk trouwens bij de club houden en boden hem een andere functie aan binnen de staf. De Nederlander zag dat niet zitten, maar zat wel samen met Pearson om hem te briefen over de spelersgroep.

  Pearson: "Kijk ernaar uit om steentje bij te dragen aan ontwikkeling OHL"

  • Nigel Pearson: "Ik kijk ernaar uit om me opnieuw op het voetbal te storten en opnieuw samen te werken met King Power. Ik weet hoe ze de club willen laten ontwikkelen en ik wel daar heel graag mijn steentje aan bijdragen. De club heeft veel goede spelers en een goede staf. Ik kan niet wachten om met hen samen te werken om onze doelstellingen te realiseren."
  • Aiyawatt Srivaddhanaprabha (eigenaar OHL): "Van Wijk leidde vorig seizoen een jonge groep weg van de degradatie. Zijn toewijding was groot en we zijn hem dankbaar voor het harde werk. Maar we denken dat deze beslissing beter is op lange termijn. Deze wissel was nodig om onze visie en ambities waar te maken. Nigel Pearson is een ontzettend goede manager met grote kennis van zaken, goede people skills en een sterke winnaarsmentaliteit. Hij zal OHL op de rails zetten de komende jaren."

  Pearson was al aan de slag in de Premier League als coach bij Leicester: