• home
 • video
 • pas verschenen

  Steeven Langil vindt toch nieuwe werkgever in Nederland

  In ons land voetbalde Langil bij Waasland-Beveren en Moeskroen.

  Steeven Langil, ex-Moeskroen en ex-Waasland-Beveren, gaat bij NEC voetballen in de Nederlandse tweede klasse. De Fransman zat zonder club na zijn vertrek bij Legia Warschau en verhuist dus transfervrij naar Nijmegen.

  Langil streek in 2014 neer op de Belgische velden. De flankaanvaller speelde eerst voor Moeskroen, maar maakte na een seizoen de overstap naar Waasland-Beveren. Daar speelde hij 35 matchen. De Fransman scoorde zes keer en gaf evenveel assists.

  Dat leverde hem een transfer naar Legia Warschau op, maar zijn Pools avontuur werd geen succes. Na een halfjaar mocht hij op huurbasis terugkeren naar Waasland-Beveren. Zijn huurovereenkomst liep op het einde van vorig seizoen af en zijn contract bij Legia was ook afgelopen.

  Nu heeft hij toch een nieuwe werkgever gevonden. De 29-jarige Langil gaat aan de slag bij NEC.