• home
 • video
 • pas verschenen

  Moors: "Nu al zeggen dat de Antwerp Giants meedoen voor titel, is gevaarlijk"

  "Ik werk graag met Belgische spelers."

  De Antwerp Giants overleefden hun eerste voorronde in de Champions League. Maar door dat Europese succes kunnen ze dit weekend wel nog niet aan de vaderlandse competitie beginnen. "Het is een beetje een rare situatie", vertelt coach Roel Moors. Hij zet dit jaar in op Belgisch talent. "Dat is de enige manier om voor continuïteit te zorgen."

  De Antwerp Giants schakelden Lulea uit in de eerste voorronde van de Champions League en nemen het zondag op tegen Novgorod. "Die Russische ploeg heeft een budget dat een veelvoud is van het onze, maar we zullen ons vel duur verkopen. Ik denk dat we zeker een kans maken."

  Door het Europese duel mist Antwerpen wel de start van de competitie. "Dat is een vervelende situatie. Normaal speelden we tegen Limburg United, maar dat gaat nu niet. Dat is lastig voor ons, maar ook voor Limburg."

  "Dat komt omdat het format van de Champions League een beetje veranderd is en er nu drie voorrondes zijn, maar ook omdat de Belgische competitie heel vroeg begint dit jaar. En dat heeft dan weer te maken met het programma van de nationale ploeg. We krijgen dit jaar opnieuw drie interlandbreaks in november, februari en juni."

  Wat verwacht Moors van de competitie? "We zijn een ploeg met veel nieuwe spelers. Het is nog een beetje zoeken, maar we hebben nog veel progressiemarge en we zijn ambitieus. We willen op korte termijn eens kunnen meespelen voor de prijzen, maar nu al zeggen dat we meedoen voor de titel is gevaarlijk. Ik ken de andere ploegen ook nog niet voldoende. Op basis van onze eigen kwaliteiten denk ik dat we ver zullen raken, maar we zullen niet de enige ploeg zijn die de hegemonie van Oostende wil doorbreken."

  "Belgische spelers nemen sneller de identiteit van de club aan"

  De ploeg van Roel Moors kleurt dit jaar ook opvallend Belgisch. "We hebben veel kwaliteit uit eigen land aangetrokken met Donkor, Vanwijn, Bako en Akyazili. Dat doet me plezier. Ik heb altijd graag met Belgische spelers gewerkt."

  "Dat is volgens mij de enige manier om voor continuïteit te zorgen. Die spelers nemen toch sneller de identiteit van de club aan en dat geeft breedte aan het team. Vorig jaar kwamen we niet iets te kort op het vlak van Belgen om met de top mee te spelen."