• home
 • video
 • pas verschenen

  De WK-favorieten van Extra Time Koers? "Wellens, Gilbert en Trentin"

  0 / 0
  Het WK van aanstaande zondag werd gisteren uitvoerig besproken in Extra Time Koers. Wie schuiven Karl Vannieuwkerke, Eddy Planckaert, Yves Lampaert en Thomas De Gendt naar voren? Het favorietenlijstje van het panel kleurt opvallend Belgisch.

  Planckaert: "Als Wellens goed is, is hij bij de besten ter wereld"

  "Het is makkelijk om Peter Sagan te zeggen. Edvald Boasson Hagen is een van mijn grootste favorieten, maar ik blijf in het kamp van de Belgen", opent Eddy Planckaert.

  "Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet zullen met argusogen gevolgd worden en dan zijn er kansen voor Tim Wellens. Als hij een beetje geluk heeft - als het dus regent - en als hij een beetje van de situatie kan profiteren, dan kun je deze pion uitspelen. Als hij goed is, is hij bij de besten van de wereld."

  Zal Wellens zich eventueel wegcijferen voor de ploeg? Thomas De Gendt: "Als het moet, dan offert hij zijn kansen op. Wanneer het moet? In de finale pas, als het niet anders kan. Ze zullen correcte afspraken maken."

  Karl Vannieuwkerke: "Hij heeft al aangegeven dat hij niet mag wachten tot het einde. Hij kan de perfecte teamspeler zijn als hij anticipeert. Als hij het afmaakt, dan is het fantastisch voor hem. Als hij het niet kan afmaken, dan zitten onze favorieten in een zetel. Hij past perfect in de tactiek van Kevin De Weert."

  Lampaert: "Gilbert blinkt in zijn vel"

  Aan wie denkt Yves Lampaert? "Ik kies voor mijn ploegmaat Philippe Gilbert. Ik heb in de ploegentijdrit gevoeld dat hij in orde is. Hij blinkt echt in zijn vel. Hij heeft veel vertrouwen."

  De Gendt: "Ik zou gokken op Matteo Trentin"

  Wie topt het lijstje van Thomas De Gendt? "Matteo Trentin heeft in de Vuelta bewezen dat hij goed in vorm was, ook op zwaardere parcours. Ik kies dus voor iemand van wie ik denk dat hij kan winnen."

  "Maar Sagan was niet in de Vuelta", merkt Eddy Planckaert op. "Dat is nog een probleem. Ik wil hem weleens zien spurten tegen Sagan en Matthews." Karl Vannieuwkerke: "Hij rijdt formidabel op dit moment, maar tegen mannen als Sagan en Van Avermaet komt hij tekort na een koers van 265 km."

  Ploegmaat Yves Lampaert: "Matteo is superslim. Hij kan de koers enorm goed lezen."

  Vannieuwerke: "Protagonisten uit Ronde van Vlaanderen"

  Karl Vannieuwkerke, tot slot, refereerde naar een beeld uit de Ronde van Vlaanderen. Peter Sagan, Greg Van Avermaet en Oliver Naesen kwamen toen ten val in de achtervolging op Philippe Gilbert. Meer dan 5 maanden later behoren die toppers weer tot de favorieten.

  "We zijn eerder bondgenoten dan rivalen", merkte Greg Van Avermaet op bij Sporza over zijn tweestrijd met Peter Sagan. "Op een bepaald punt zijn ze bondgenoten. Maar als de finish nadert, dan zijn het rivalen", analyseert Karl Vannieuwerke.

  "Het grote voordeel is dat ze elkaar al geklopt hebben in een klein groepje. Ze denken allebei dat ze kunnen winnen. Mocht er één dominant zijn en telkens de sprint winnen, dan rijdt de andere nooit door."