• home
 • video
 • pas verschenen

  D'hoore: "Ik ben zeker geen favoriete op dit WK"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Jolien D'hoore moet zaterdagnamiddag voor ons land het mooie weer maken in de wegrit bij de vrouwen. Maar onze landgenote noemt zichzelf geen topfavoriete. Moet er dan misschien onderhandeld worden met het Nederlandse kamp?

  "Aanklampen"

  Jolien D'hoore kwam in april al een kijkje nemen in Bergen. "Ik heb toen al gezegd dat het parcours vrij pittig was en niet te onderschatten was. De mannen (Yves Lampaert en Oliver Naesen) vonden het niks, maar ik had met Ann-Sophie Duyck door dat het zwaar was", vertelde D'hoore in Extra Time Koers.

  "De verkenning heeft me geleerd dat het nog altijd even zwaar is. Het parcours is jammer genoeg hetzelfde gebleven", lacht onze landgenote.

  "Ik ben zeker niet een van de favorieten. Het parcours is niet echt in mijn voordeel, maar de koers moet nog gereden worden. Het zal aanklampen zijn en ik moet hopen dat ik er op het einde nog bij ben."

  "Sterkte van Nederland? Aan ons om dat uit te buiten"

  Nederland verschijnt met een legertje favorieten aan de start. Kan Jolien D'hoore gebruik maken van de eventuele tweedracht in het Nederlandse kamp?

  "Nederland steekt er met kop en schouders bovenuit. Alle 8 rensters kunnen winnen. Het is aan ons om dat uit te buiten. We weten hoe de verhoudingen liggen. Hopelijk speelt dat in ons voordeel."

  "Met wie ik dan zal praten? Ik zal niet in detail gaan, maar de renners weten dat wel."

  "Afwezigheid van Kopecky is een groot gemis"

  Jolien D'hoore zag met Lotte Kopecky een belangrijke Belgische schakel geblesseerd uitvallen. "Dat is wel een groot gemis. We konden Lotte heel goed gebruiken. Dit was ook een parcours voor haar en ze had ver kunnen geraken."