• home
 • video
 • pas verschenen

  Benevento-kapitein Lucioni loopt tegen de dopinglamp

  Lucioni speelde afgelopen zondag nog tegen Mertens.

  Afgelopen zondag ging hij in de Serie A met Benevento nog zwaar de boot in tegen Mertens en co, maar Fabio Lucioni heeft nu andere katten te geselen. De speler is betrapt op het gebruik van een anabole steroide.

  Lucioni werd na de met 1-0 verloren partij tegen Torino op 10 september positief bevonden op doping. Volgens het Italiaanse antidopingagentschap Nado is de Benevento-kapitein betrapt op het gebruik van clostebol, een anabole steroide.

  De 29-jarige centrale verdediger werd voorlopig geschorst, hij riskeert een schorsing van 1 tot 4 jaar. Voor rode lantaarn Benevento is het een nieuwe opdoffer na een moeilijke competitiestart.

  De Zuid-Italianen staan dit seizoen voor het eerst in de Serie A, maar een succes werd dat nog niet. De promovendus verloor zijn eerste vijf wedstrijden van het seizoen. Woensdag ging het nog met 0-4 onderuit tegen AS Roma en afgelopen zondag kreeg het een 6-0-oplawaai van Napoli, waar Dries Mertens een hattrick maakte.