• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische ploeg wint brons op het EK goalbal

  België was te sterk voor Zweden.

  De Belgische goalbalploeg heeft op het EK in Finland de bronzen medaille veroverd. In de match voor het brons was België een maatje te groot voor Zweden, het werd 5-2. Voor België is het de beste prestatie in deze paralympische sport voor slechtzienden.

  De Belgen waren als derde in hun poule geëindigd na zeges tegen Finland en Slovenië en nederlagen tegen Zweden en Litouwen. In de kwartfinale volgde een overwining tegen Oekraïne, maar in de halve finales was Litouwen te sterk.

  Met de zege tegen Zweden in de match om het brons levert België zijn beste prestatie op het EK goalbal af. Eerder waren de Belgen al twee keer vierde geworden. Met 4 goals was Klison Mapreni heel belangrijk in de 5-2-zege tegen Zweden.

  Herbekijk de zege tegen Zweden: