• home
 • video
 • pas verschenen

  "De Belgen op één lijn? Dat wordt niet makkelijk"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Hoe moeten de Belgen het zondag aanpakken? Eddy Planckaert kroop in Extra Time Koers in de huid van de bondscoach en schetst het tactische plaatje.

  "Ik vrees er een beetje voor"

  De Belgische selectie telt twee uitgesproken kopmannen, maar heeft nog enkele kleppers aan boord. Krijgt bondscoach Kevin De Weert de negen Belgen op één lijn?

  "Dat zal niet gemakkelijk zijn", oordeelt Eddy Planckaert. "Wanneer word je wereldkampioen? Dat krijg je niet elke dag voorgeschoteld. En volgend jaar is het een parcours voor klimmers. Ik vrees er een beetje voor."

  "Ze zullen zich wel sparen, voor het geval waarin je toch maar vooruit komt met 7 à 8 renners die je de baas kunt", werpt Thomas De Gendt op.

  Karl Vannieuwkerke: "Je moet verhinderen dat je in een situatie belandt waarbij je achter de feiten koerst. Ik denk dat de koerssituatie zal aangeven wie zich kan sparen en wie niet."

  "Gelukkig voor ons rijdt Trentin zo goed"

  "Moeten we de koers dragen?", vraagt Eddy Planckaert zich luidop af. "Moeten we koersen zoals in Qatar vorig jaar? We moeten wel controleren en mee zijn. Je moet zorgen dat je in koers zit. Dan hebben we een kans."

  "Wat doe je als er een groep na 80 kilometer wegrijdt?", klinkt het bij Karl Vannieuwkerke. "Wie gaat er mee? Wie zal zich als eerste opofferen in die situatie?"

  Of maken andere landen er een gesloten koers van? "Gelukkig voor ons rijdt Trentin zo goed en heeft hij zoveel gewonnen. De Italianen zullen controleren. Als er gereden moet worden, dan zullen de Italianen er wel zijn."