• home
 • video
 • pas verschenen

  Zagreb-coach Cvitanovic (ex-Beerschot) in elkaar geslagen door gemaskerde mannen

  Mario Cvitanovic, met gebroken arm, sprak vandaag al de pers toe.

  Twee gemaskerde mannen, mogelijk rivaliserende fans, hebben Dinamo Zagreb-coach Mario Cvitanovic bij hem thuis aangevallen en zijn arm gebroken. "Voetbal is mijn leven", zegt Cvitanovic, die in België nog voor Germinal Beerschot speelde. "Als je dat wil afnemen, neem dan een pistool en schiet me neer."

  Dinamo Zagreb staat na 9 speeldagen autoritair aan de leiding in Kroatië, maar dat kan niet iedereen blijkbaar goed verdragen. Twee gemaskerde mannen gingen woensdag coach Mario Cvitanovic bij hem thuis opzoeken, sloegen hem in elkaar en braken daarbij zijn arm.

  "Dit is helaas een zoveelste episode in een reeks van gewelddaden tegenover onze club", schrijft Dinamo Zagreb in een mededeling.

  Cvitanovic sprak vandaag al de pers toe op een persconferentie. "Ik wil gewoon een coach zijn die met zijn spelers en de ploeg bezig is. Voetbal is mijn leven. Je kunt mijn manier van spelen goed of slecht vinden, maar daar kunnen we over praten."

  "Als je mijn passie en liefde voor het voetbal wil wegnemen, neem dan een geweer en schiet mij dood zonder woorden."

  Cvitanovic laat zich door de aanvallers niet van de wijs brengen. "We hebben vandaag gewoon de training afgewerkt. Vanaf morgen richten we ons helemaal op onze volgende match."

  Wie is Mario Cvitanovic?

  Mario Cvitanovic is geen onbekende van het Belgische voetbal. In 2005 won hij met Germinal Beerschot de Beker van België, door Club Brugge te verslaan in de finale. Een jaar later verliet hij het Kiel voor een kort avontuur bij zijn oude club Dinamo Zagreb.

  Sinds juli van dit jaar is de 42-jarige ex-verdediger hoofdtrainer van Dinamo Zagreb. Daarvoor was hij coach van hun B-team, dat in de Kroatische 2e klasse uitkomt.