• home
 • video
 • pas verschenen

  WK van 2018 in Innsbruck is spek voor de bek van de klimmers

  De organisatie heeft een stevig parcours uitgestippeld.

  De klimmers zullen volgend jaar hun hartje kunnen ophalen op het WK. In Innsbruck (Oostenrijk) krijgen de renners meer dan 4.600 hoogtemeters voor de wielen in de wegrit. Net als dit jaar ligt er in 2018 een pittige klim te wachten op de tijdrijders.

  Het WK in Innsbruck in Oostenrijk wordt er eentje voor de klimmers. In de wegrit krijgen de renners over een afstand van 265 kilometer maar liefst 4.670 hoogtemeters op hun bord.

  In de openingsfase van de wedstrijd moeten ze over de Gnadenwald (2,6 kilometer met een gemiddelde van 10,5 procent). Na 90 kilometer doen ze dan hun intrede op het lokale circuit, waar 6 rondjes van 24 kilometer moeten afgelegd worden. In elke ronde wacht de klim naar Igls, goed voor 7,9 kilometer aan 5,7 procent. De steilste stroken halen 10 procent.

  In de finale moeten de renners na de Igls ook nog over de Gramartboden. Die klim is 2,8 kilometer lang, maar heeft een gemiddelde stijgingsgraad van 11,5 procent en uitschieters tot maar liefst 25 procent. Daarna volgt een afdaling naar de streep.

  Ook klimmen geblazen in de individuele en ploegentijdrit

  De slotklim in het WK tijdrijden leverde gisteren heel wat spektakel op. De organisatie van het wereldkampioenschap in Innsbruck volgend jaar heeft nu goed nieuws voor iedereen die genoten heeft van die wedstrijd.

  De klim naar Gnadenwald is immers ook opgenomen in de individuele tijdrit. Bovendien is die tijdrit 54 kilometer lang, dat is ruim 20 kilometer meer dan die van Bergen.

  Ook de ploegentijdrit is 20 kilometer langer dan dit jaar. En net als in de individuele tijdrit ligt er een pittige klim op het parcours. De beklimming van Axams is 4,6 kilometer lang met een gemiddelde van 5,7 procent.

  Geen tijdrit voor doetjes: