• home
 • video
 • pas verschenen

  Tweelingbroers Laurens en Diether Sweeck slaan dubbelslag in CrossVegas

  Familiefeest op het podium in Las Vegas.

  Laurens Sweeck heeft de veldrit in Las Vegas gewonnen. Bij kunstlicht was hij heer en meester. Zijn tweelingbroer Diether werd 2e, voor de Amerikaan Jeremy Powers. Wout van Aert en Mathieu van der Poel stonden niet aan de start.

  Het kruim van de veldritwereld vertoeft op dit moment in de Verenigde Staten voor de eerste manches van de Wereldbeker. De veldrit in Las Vegas maakt sinds dit jaar geen deel meer uit van die Wereldbeker en dus stuurden heel wat renners hun kat. Maar tweelingbroers Laurens en Diether Sweeck verschenen er wel aan de start.

  Al in de eerste ronde ging Laurens Sweeck er alleen vandoor. Hij bouwde snel zijn voorsprong uit tot meer dan een halve minuut. Diether schudde in de achtergrond zijn rivalen af en reed naar zijn broer toe.

  De overwinning was voor Laurens, voor zijn broer. Jeremy Powers mocht als 3e mee op het podium.

  Uitslag:

  1. Laurens Sweeck
  2. Diether Sweeck - z.t.
  3. Jeremy Powers (VS) - op 15"