• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Panthers willen naar Tokio met Niels Thijssen

  Op het EK loodste Niels Thijssen (m) de Red Panthers naar de finale.

  De Nederlander Niels Thijssen zal ook de komende jaren de Belgische hockeyvrouwen coachen. Zijn contract is verlengd tot het einde van 2020.

  Londen 2018 en Tokio 2020

  Vorige maand speelden de Red Panthers de finale van het Europees kampioenschap onder Niels Thijssen. De komende jaren heeft de nationale hockeyploeg twee nieuwe doelen. Volgend jaar is er het WK in Londen, in 2020 willen de Red Panthers naar de Olympische Spelen in Tokio.

  Kwalificatie wordt geen makkelijke opgave. "We willen zo hoog mogelijk komen te staan op de wereldranglijst. Hoe hoger we staan, hoe makkelijker de weg naar de Spelen. Maar we zullen ons moeten verbeteren", stelt Thijssen.

  Red Panthers in 2017-2018

  Doelvrouwen: Aisling D'Hooghe (Waterloo Ducks), Elena Sotgiu (Herakles), Elodie Picard (Antwerp), Pauline De Ryck (Gantoise)

  Veldspeelsters: Maureen Beernaert (Gantoise), Jill Boon (Wellington), Louise Cavenaille (Waterloo Ducks), Aline Fobe (Braxgata), Alix Gerniers (Gantoise), Lien Hillewaert (Braxgata), Pauline Leclef (Braxgata), Sophie Limauge (Waterloo Ducks), Estelle Meulemans (Gantoise), Barbara Nelen (Braxgata), Joanne Peeters (Rotweiss Keulen), Emma Puvrez (Antwerp), Anouk Raes (Wellington), Manon Simons (Herakles), Michelle Struijk (Antwerp), Stéphanie Vanden Borre (Gantoise), Judith Vandermeiren (Braxgata), Louise Versavel (Braxgata), Anne-Sophie Weyns (Victory), Shaunda Ikegwuonu (Braxgata), Tiphanie Duquesne (Wellington) en Mathilde Raymaekers (Waterloo Ducks)