• home
 • video
 • pas verschenen

  Musonda scoort bij 1e basisplaats voor Chelsea: "Tranen van blijdschap"

  Musonda speelde 90 minuten in de League Cup tegen Nottingham Forest.

  Charly Musonda heeft een emotionele avond beleefd gisteren bij zijn debuut in de basis bij Chelsea. Hij mocht 90 minuten spelen tegen Nottingham Forest in de League Cup en trok goed zijn streng. Hij scoorde zelfs: "Mijn eerste goal op de Bridge was een emotioneel moment", gaf de 20-jarige aanvallende middenvelder na de 5-1-zege toe.

  Musonda was eerder dit seizoen al eens laat mogen invallen tegen Arsenal en Burnley, maar Nottingham Forest was zijn eerste volle wedstrijd.

  "Ik was erg opgewonden. Om eerlijk te zijn was ik nerveuzer voor de match dan tijdens. Ik moest lang wachten op de aftrap van 20.45u. Eenmaal de wedstrijd op gang getrapt was, was ik kalm en voelde ik me goed."

  "Ik keek er echt naar uit. Ik kom van de Academie. Het was een geweldige ervaring om mijn eerste match voor het eerste team thuis op de Bridge te spelen. Maar het is nog maar een eerste wedstrijd, ik moet hard blijven werken."

  "Mijn eerste goal op de Bridge was emotioneel"

  Conte had vooraf aangegeven dat Musonda zowel als winger of als nummer 10 kan spelen. Tegen Forest toonde de jonge Belg wat hij in zijn mars heeft in een driemansvoorhoede van Belgische makelij: hij wisselde regelmatig van flank met Eden Hazard en ging soms dichter bij Batshuayi in het centrum spelen.

  Musonda speelde een meer dan bevredigende match. Hij straalde vertrouwen uit en was nooit onder de indruk van de gelegenheid. Het hoogtepunt was zijn goal kort voor de rust als bekroning van een uitstekende eerste helft.

  Zijn viering van de 3-0 - hij liep naar de middenlijn en maakte een buikschuiver - toonde hoeveel dat betekende: "Het was een emotioneel moment om mijn eerste doelpunt op de Bridge te maken. Ik kan het me nu zelfs niet meer herinneren. Ik was heel blij, dat zag je. De tranen stonden in mijn ogen om eerlijk te zijn. Als de ploegmaats mij niet waren komen halen, zou ik niet weten wat er gebeurd was. Het was een geweldig moment."

  Conte: "Musonda speelde heel goed"

  Coach Conte was tevreden over de match van Musonda: "Charly speelde heel goed. Hij werkt heel hard om fysiek sterker te worden, de Premier League is heel veeleisend op dat vlak. Hij is een getalenteerde speler en moet blijven voortdoen zoals hij bezig is. En als hij de kans krijgt om ons te helpen, moet hij die grijpen."

  Conte gooide op het einde met Ampadu, Sterling en Clarke-Salter nog enkele tieners in de strijd. Musonda kon dat alleen maar toejuichen: "Het is fijn om zien dat de coach vertrouwen geeft aan de jonge spelers. Ze deden het goed en ik ben heel blij voor hen."

  De fans hielpen Musonda ook een handje: "Ze waren geweldig vanavond. Ze gaven me een extra boost. Dat had ik nodig."

  De goal van Musonda (3-0):