• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle-doelman Van Damme na leukemie: "Traantje weggepinkt na de match"

  Miguel Van Damme stond voor het eerst in anderhalf jaar weer onder de lat bij Cercle Brugge. "Ik sta 6 maanden verder dan verwacht", vertelt de doelman, die leukemie overwon. "Ik zal hard mijn best doen, maar niets forceren."

  Cercle Brugge verloor gisteren dan wel met 0-1 van Racing Genk, maar de ploeg had toch iets te vieren. Doelman Miguel Van Damme maakte immers zijn wederoptreden na een strijd tegen leukemie.

  "Het is een heel mooi gevoel om terug te zijn", reageert de 23-jarige doelman. "Ik heb al een paar keer gespeeld met de beloften, maar het doet heel veel deugd om opnieuw op het hoogste niveau te spelen."

  "Ik was een beetje emotioneel. Na de match heb ik een traan weggepinkt. Dat is logisch, want je hebt een heel harde strijd geleverd. Het is wel leuk dat je zo ontvangen wordt. Jammer dat we verliezen. Maar ik heb heel veel steun gekregen van het bestuur, ploegmaats en fans."

  "Sta 6 maanden verder dan verwacht"

  Heeft Van Damme ooit getwijfeld aan zijn terugkeer op het hoogste niveau? "Natuurlijk twijfel je soms. Je gezondheid is het belangrijkste. Ik heb hard getraind, maar je kan niets forceren na anderhalf jaar. Ik wou op winterstage kunnen trainen met de groep en matchen kunnen spelen. Ik sta 6 maanden verder dan verwacht."

  "Ik moet wel nog twee jaar medicatie nemen. Maar dat verdraag ik goed en ook op training heb ik er totaal geen last van. De dokters staan er ook versteld van."

  "Ik ga heel hard mijn best doen op training en zien wat de trainers beslissen. We hebben nog 2 andere goede keepers en komen goed overeen. We zien wel wat er komt", besluit Van Damme.