• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayat: "Willen van Mazzu de Alex Ferguson van Charleroi maken"

  Bayat: "Moeten de ambities van Mazzu voeden."

  Video player inladen...
  0 / 0
  Charleroi doet het uitstekend in de competitie en kijkt vanavond La Louvière in de ogen de Beker van België. "Als je te vroeg droomt, komt de droom niet uit", blijft trainer Felice Mazzu met beide voeten op de grond.

  In de Beker van België staat vanavond de wedstrijd tussen Charleroi en La Louvière Centre op het programma. In de competitie draait Charleroi voorlopig mee in de top van het klassement. "Dat is het resultaat van hard werk, ook van al het personeel", vertelt algemeen directeur Mehdi Bayat.

  "Toen we de club overnamen in 2012 was de financiële situatie rampzalig. We zijn aan het werk gegaan en hebben de beste mensen gezocht voor ons project. We werken verder aan ons project, stap voor stap. Ons doel is nu om elk jaar Play-Off I te halen, maar de concurrentie is groot."

  "Misschien hoort Charleroi ooit bij de grote 5 van België. U moet weten dat Charleroi op de landkaart over immens hinterland beschikt, dat veel verder gaat dan de grenzen van de stad Charleroi. In Henegouwen zijn we bijna alleen."

  "Charleroi bestaat 115 jaar, maar heeft nog nooit iets gewonnen. Wij willen dus graag de Beker van België winnen. Als het niet dit jaar is, dan winnen we hem volgend jaar of een jaar later."

  Bayat en Charleroi kunnen daarvoor al jaren rekenen op trainer Felice Mazzu, die er elk jaar opnieuw in slaagt om een nieuwe ploeg te bouwen. "We willen hem zo lang mogelijk houden. We willen van hem graag de Alex Ferguson van Charleroi maken, maar dan moeten we zijn ambities voeden", aldus Bayat.

  Bekijk het volledige interview met Mehdi Bayat (Frans):

  Video player inladen...

  Mazzu: "Als je te vroeg droomt, komt de droom niet uit"

  Ook trainer Felice Mazzu is in de wolken met de goede prestaties van zijn ploeg. "De spelers leveren geweldig werk, net als het bestuur", vertelt hij. "We moeten genieten van het moment en rustig blijven. We weten dat er moeilijke momenten zullen komen, maar we zullen er alles aan doen om dat zo lang mogelijk te vermijden."

  "De titel? Dat is nog veel te vroeg. Maar in het voetbal is alles mogelijk. Het belangrijkste is dat we vasthouden aan wat ons hier gebracht heeft: moed, strijdlust en een goede instelling. Als je van te veel droomt en te snel, dan komt de droom niet uit. Je moet met beide voeten op de grond blijven."

  "De enige zekerheid die we hebben, is onze continuïteit en stabiliteit. Ploegen zoals Anderlecht hebben meer kwaliteiten, maar ze willen absoluut spelers verkopen en dat leidt tot instabiliteit."

  Mazzu moet dan wel elk seizoen een nieuwe ploeg bouwen, maar dat deert hem niet. "Toen ik deze functie heb aangenomen, wist ik waar ik aan begon. Het is een systeem waar ik me goed bij voel. Je wordt ook geen trainer om het gemakkelijk te hebben, maar om iets te bereiken."

  "Ik heb gelezen dat Club Brugge geïnteresseerd was, maar ik heb nooit met ze gepraat. Ik ben wel trots dat mijn naam valt in verschillende kranten en dat Brugge geïnteresseerd zou zijn. Maar daar is het bij gebleven", besluit Mazzu.

  Bekijk het volledige gesprek met Felice Mazzu (Frans):

  Video player inladen...