• home
 • video
 • pas verschenen

  Assistent Weiler: "Sportief gezien is zijn ontslag onbegrijpelijk"

  David Sesa (r) blijft nog in dienst bij Anderlecht.

  René Weiler is ondertussen weer in zijn heimat Zwitserland. Zijn assistenten Thomas Binggeli en David Sesa blijven voorlopig bij Anderlecht, Sesa gaf een interview aan de Zwitserse boulevardkrant Blick.

  Blick: Weiler is weg, Binggeli en jij zijn er nog. Wat is er gebeurd?

  Sesa: "Dat weet ik ook niet zo in detail. Maandagochtend heeft René Weiler afscheid genomen van de ploeg, nadat daarvoor een meeting plaatsgevonden had."

  Trok Weiler zich terug of werd hij ontslagen?

  "Waarom zou hij zich terugtrekken? Hij was succesvol en de ploeg stond achter hem. Heb je onze match met zijn tienen gezien in München? De laatste drie competitiewedstrijden werd niet verloren. Neen, Weiler werd van zijn taak ontheven."

  Begrijp jij dat?

  "Sportief gezien is dat onbegrijpelijk, ook al had de start van het seizoen beter gekund. De voorbije 15 maanden werd hier bijna alles gewonnen: kampioen, kwalificatie voor de Champions League, kwartfinale in de Europa League, Supercup en daar kwam ook nog de persoonlijke trofee Coach van het Jaar bij."

  "De meeste spelers reageerden ontgoocheld dat Weiler er niet meer is. Maar zoals gezegd, ken ik natuurlijk niet alle details."

  De Belgische pers schoot op hem, de fans vielen hem verbaal aan.

  "Dat klopt, maar dat hangt samen. Er waren negatieve verhalen, die helemaal niet overeenkwamen met de waarheid. Bijvoorbeeld dat spelers tegen de trainer waren of ook die vermeende aanval op hem en zijn vrouw. Allemaal verzonnen."

  Waarom?

  "Wellicht gaat het er hier zo aan toe. In elk geval hebben sommigen journalisten Weiler al na 2 maanden willen buitenschrijven, waarna ze natuurlijk bitter moesten toekijken hoe deze naar verluidt niet zo goede coach na drie jaar zonder succes bijna alles won."

  "Het leek nu zo dat ze zich met alle middelen op hem wilden wreken, omdat ze er met hun beoordeling volledig naast zaten."

  Hoe heeft Weiler op deze gebeurtenissen gereageerd?

  "Hij zei alleen maar dat hij en wij zich op ons werk en op de resultaten konden focussen en de rest moesten aanvaarden."

  Wat nu voor jou en Binggeli?

  "We blijven ons werk naar best vermogen doen. Dat is geen probleem. We liggen onder contract bij Anderlecht. Maar het is jammer."