• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck: "Rijsel is een ideale locatie voor ons"

  Mag Johan Van Herck straks ook vieren in Rijsel?

  0 / 0
  In Rijsel, daar moet het eind november gebeuren voor het Belgische Daviscupteam in de finale tegen Frankrijk. Kapitein Johan Van Herck ziet het alvast helemaal zitten. "Ik hoop op heel veel Belgen in Rijsel."

  Johan Van Herck ging gisteren samen met z'n zoon naar de bekerwedstrijd van Antwerp tegen Lierse kijken. En de Belgische Daviscup-kapitein genoot duidelijk van de sfeer.

  "Er zijn veel bekers die leven op dit moment, maar dit is fantastisch. Wij weten sinds zondag wat supporters kunnen doen met een ploeg. Dat is fantastisch, die beleving is ongelofelijk."

  "Mijn zoon is diehard Antwerp-supporter en ik ben met hem meegekomen. Al twee jaar komen we hier nu bijna elke match. Als ik in België ben, komen we kijken. Ondertussen is mijn hart natuurlijk ook rood wit geworden."

  Van Herck kijkt intussen al vooruit naar de finale van de Daviscup na de knappe overwinning tegen Australië afgelopen weekend. "Het was een geweldige overwinning, Het is nagenieten, alle felicitaties."

  "Dat is leuk, maar ondertussen beginnen we toch ook al te denken aan de finale. Ik wil het nog eens benadrukken, het was niet in de euforie dat we dat gezegd hebben, we willen die finale echt wel winnen."

  "Oproep aan Belgen om zoveel mogelijk kaarten te kopen"

  Intussen is ook bekend waar de finale gespeeld zal worden: het Pierre Mauroy-stadion in Rijsel. "Ik ben er niet rouwig om, bij hen heeft het misschien ook wel met bijgeloof te maken. Ze hebben daar al heel goede wedstrijden gespeeld, op hun finale na (in 2014 tegen Zwitsersland, red.)."

  "Qua capaciteit is het voor hen het maximaal haalbare. Voor ons is het een ideale locatie. Ik hoop op heel veel Belgen. Een warme oproep dus om zo snel mogelijk kaarten aan te schaffen want we gaan toch wel gelimiteerd zijn in plaatsen. Ik denk dat de mensen best rechtstreeks bij Franse tennisbond kunnen reserveren."

  De Belgen krijgen zo'n 10 procent van de 27.000 tickets. "Normaal komen er van 2.700 naar ons en die zullen natuurlijk snel weg zijn. We hopen dat er toch nog een paar Belgen apart reserveren  zodat we toch ook meer steun krijgen dan die 2.700."