• home
 • video
 • pas verschenen

  Legendarische bokser Jake LaMotta overleden

  LaMotta werd in 1949 wereldkampioen bij de middengewichten.

  De legendarische bokser Jake Lamotta is op 95-jarige leeftijd overleden. LaMotta vormde de inspiratie voor de film "Raging Bull" van Martin Scorsese waarin hij vertolkt werd door Robert De Niro.

  LaMotta, beter bekend als de Raging Bull, overleed in een rusthuis aan de gevolgen van een longontsteking. De Amerikaan werd in 1949 wereldkampioen boksen voor middengewichten door de Fransman Marcel Cerdan te kloppen. Hij vocht in totaal 103 kampen en won er 83, waarvan 30 met knock-out. Hij verloor er 19 en 4 eindigden onbeslist.

  LaMotta was ook degene die Sugar Ray Robinson de eerste nederlaag in z'n carrière aansmeerde. Meteen ook de enige keer in zes onderlinge duels dat hij Robinson kon verslaan. In 1951 moest hij z'n wereldtitel weer afstaan aan z'n eeuwige rivaal.

  In 1980 werd LaMotta's biografie verfilmd door Martin Scorsese in "Raging Bull". Robert De Niro won toen een Academy Award voor zijn vertolking van de legendarische bokser.