• home
 • video
 • pas verschenen

  Krijgen we duel Van Vleuten-D'hoore in Superprestige Gieten?

  D'hoore heeft succes op weg en piste en wil cross wel eens proberen.

  De Nederlandse wegrenster Annemiek van Vleuten, gisteren de beste tegen de klok op het WK tijdrijden in Bergen, rijdt op 1 oktober in het veld in Gieten. Belgisch kampioene Jolien D'hoore reageerde op een uitdaging van Sportifun. "Geef me een fiets en ik ben daar."

  Nog voor haar wereldtitel stond Van Vleuten al op de startlijst van de opener van de Superprestige veldrijden in Gieten. Twitteraccount Sportifun deed een oproep aan D'hoore: "Wanneer is het aan jou?"

  De Belgische kampioene reageerde met een knipoog: "Geef me een fiets en ik ben daar." Sportifun deed daarop een appel aan de crossgoegemeente (lees Van Aert, Van der Poel en Nys). Bondscoach Sven Vanthourenhout mengde zich in de discussie: "Kunnen voor fiets zorgen, Jolien."

  Done deal? Dat zullen we op 1 oktober in Gieten zien... Begin 2016 liet D'hoore, die op de weg en op de piste schittert, al eens uitschijnen dat ze ooit wel eens het veld wil induiken.

  Twitteruitdaging: