• home
 • video
 • pas verschenen

  Klopp: "Ik ben ziek van de goals die we slikken"

  Rode draad van Liverpool: kansen niet afmaken en makkelijke tegengoals.

  Liverpool heeft deze maand geen van zijn 4 matchen kunnen winnen. Gisteren gingen Jürgen Klopp en de zijnen onderuit bij Leicester in de derde ronde van de League Cup. De coach is boos.

  Een zware 5-0 bij City, de 2-2 in de Champions League thuis tegen Sevilla, de 1-1 tegen Burnley en de 2-0 gisteren in Leicester. Dat zijn de matchen van Liverpool deze maand.

  Eén rode draad: de eigen kansen niet afmaken en te makkelijke tegengoals. Tot grote frustratie van zijn Duitse voetbaltrainer, die voor de bekercompetitie een pak wijzigingen had doorgevoerd in zijn basiself. Onder meer Mignolet zat thuis.

  Leicester scoort na corner en ingooi

  Liverpool had 70 procent balbezit en schoot 21 keer op doel, tegenover 8 schoten voor Leicester. "We speelden heel goed in de eerste helft en hadden de match toen moeten beslissen", reageerde een boze Klopp. "We hadden grote kansen en vreemde situaties, maar dat is voetbal. En dat duurt minstens 90 minuten."

  Okazaki, die scoorde na een slecht weggewerkte corner, en Slimani, die mocht opdrijven na een ingooi, deden de bezoekers dood na het uur.

  Klopt begrijpt er niets van: "Een goal na een corner en weer na een ingooi. Ik ben ziek van zulke tegengoals om eerlijk te zijn. Je kunt geen voetbal spelen en dat doen. Het is onvoorstelbaar. "

  Leicester kwam tegen de gang van het spel op voorsprong. "Ze blijven in de match omdat wij niet efficiënt genoeg zijn. Dat kan gebeuren, maar dan moet je wel tot het eind gefocust zijn en laat je hen niet scoren. Ze scoorden veel te makkelijk."

  Wat ging er fout bij de eerste goal? "We zetten niet tegelijk druk naar voren. Ik kan het één keer zeggen of 1.000 keer. Het is niet leuk om zulke goals te slikken." In de negen wedstrijden dit seizoen kon Liverpool nog maar 2 keer de nul houden.