• home
 • video
 • pas verschenen

  Eden Hazard en Romelu Lukaku maken kans op Wereldelftal

  Hazard was al eens genomineerd, primeur voor Lukaku.

  De internationale spelersvakbond FIFPro en de wereldvoetbalbond FIFA hebben 55 genomineerden bekendgemaakt voor een plaatsje in het World11, het Wereldelftal van het Jaar van de FIFPro en de FIFA. Twee Rode Duivels zijn erbij: op 23 oktober weten we of Eden Hazard (Chelsea) of/en Romelu Lukaku (Everton/Manchester United) in de prijzen vallen.

  Meer dan 25.000 voetballers stemmen

  In tegenstelling tot heel wat andere trofeeën wordt het World11 samengesteld door de voetballers zelf. Meer dan 25.000 spelers uit 75 landen konden hun stem uitbrengen.

  Het beste team van 2017 zal bestaan uit 1 doelman, 4 verdedigers, 3 middenvelders en 3 aanvallers.

  Chelsea-vedette Hazard zat eerder al eens in de voorselectie, maar haalde het elftal nog nooit. Voor Lukaku is de shortlist van 55 namen een primeur.

  Het Wereldelftal wordt op 23 oktober bekendgemaakt op de "Best FIFA Football Awards" in Londen.

  De 55 genomineerden:

  • Doelmannen (5): Gianluigi Buffon (Ita/Juventus), David De Gea (Spa/Manchester United), Keylor Navas (CRi/Real Madrid), Manuel Neuer (Dui/Bayern München), Jan Oblak (Svn/Atletico Madrid)
  • Verdedigers(20): David Alaba (Oos/Bayern München), Jordi Alba (Spa/Barcelona), Dani Alves (Bra, PSG), Jérôme Boateng (Dui/Bayern München), Leonardo Bonucci (Ita/Juventus-AC Milan), Dani Carvajal (Spa/Real Madrid), Giorgio Chiellini (Ita/Juventus), Diego Godin (Uru/Atletico Madrid), Matts Hummels (Dui/Bayern München), Philipp Lahm (Dui/Bayern Münich-gestopt), David Luiz (Bra/Chelsea), Marcelo (Bra/Real Madrid), Javier Mascherano (Arg/Barcelona), Pepe (Por/Real Madrid-Besiktas), Gerard Piqué (Spa/Barcelona), Sergio Ramos (Spa/Real Madrid), Thiago Silva (Bra/PSG), Samuel Umtiti (Fra/Barcelona), Antonio Valencia (Ecu/Manchester United), Raphaël Varane (Fra/Real Madrid)
   Middenvelders (15): Thiago Alcantara (Spa/Bayern München), Sergio Busquets (Spa/Barcelona), Casemiro (Bra/Real Madrid), Philippe Coutinho (Bra/Liverpool), Eden Hazard (Chelsea), Andres Iniesta (Spa/Barcelona), Isco (Spa/Real Madrid), N'Golo Kanté (Fra/Chelsea), Toni Kroos (Dui/Real Madrid), Luka Modric (Kro/Real Madrid), Mesut Özil (Dui/Arsenal), Paul Pogba (Fra/Manchester United), Marco Verratti (Ita/PSG), Arturo Vidal (Chi/Bayern München)
  • Aanvallers (15): Gareth Bale (Wal/Real Madrid), Karim Benzema (Fra/Real Madrid), Edinson Cavani (Uru/PSG), Paulo Dybala (Arg/Juventus), Antoine Griezmann (Frae/Atletico Madrid), Zlatan Ibrahimovic (Zwe/Manchester United), Harry Kane (Eng/Tottenham), Robert Lewandowski (Pol/Bayern München), Romelu Lukaku (Everton-Manchester United), Kylian Mbappé (Fra/Monaco-PSG), Neymar (Barcelona-PSG), Lionel Messi (Arg/Barcelona), Cristiano Ronaldo (Por/Real Madrid), Alexis Sanchez (Chi/Arsenal), Luis Suarez (Uru/Barcelona)