• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury over beker: "Als we accent op folklore leggen, zijn we fout bezig"

  Francky Dury won al twee bekers met Zulte Waregem.

  Francky Dury weet dat hij zich als titelverdediger tegen FC Luik geen uitschuiver kan permitteren in de beker. Maar de coach van Zulte Waregem stelt zich wel vragen bij het huidige format voor de beker. "Kies je voor je Europese coëfficiënt of kies je voor de charme van de beker?"

  "De beker is een uitstekende gelegenheid om het mooiste Europese ticket te bemachtigen, op de tickets voor de Champions League na. We moeten dat dus serieus nemen."

  "Ik weet ook niet of veel clubs hun neus nog ophalen voor de beker. Door het systeem met de play-offs is het immers moeilijker om nog in Europa te geraken."

  "Ik ben wel geen voorstander van het huidige format. Ik zie meer iets in het Italiaanse systeem, waar de top 8 pas vanaf de achtste finales instroomt. Zo bescherm je de topclubs."

  "Want ik vind dat je beste ploegen naar Europa moeten gaan. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat 2 derdeklassers de finale spelen?"

  "Ik begrijp je volledig als je zegt dat hierdoor de charme van de beker wat zal verdwijnen. Maar we moeten een keuze maken: ofwel gaan we voor ons Europese coëfficiënt ofwel kiezen we voor die charme. Maar als we het accent op de folklore leggen, zijn we verkeerd bezig."

  "Geen goeie herinneringen aan B-ploeg"

  Francky Dury zal de bekercompetitie dus serieus nemen en dat moet ook blijken uit zijn ploegopstelling. "Ik heb geen goeie herinneringen aan het opstellen van een B-ploeg. Vorig jaar hadden we hierdoor tegen Cappellen en Geel verlengingen nodig."

  "Het zal volle bak worden in Luik en we spelen ook nog eens op kunstgras. Dat maakt het allemaal wat specialer. FC Luik zal ook zeker zijn beste match spelen, daar moeten we respect voor hebben. We kunnen ons als titelverdediger geen uitschakeling permitteren."