• home
 • video
 • pas verschenen

  Devriendt toont z'n snelle benen in Omloop van het Houtland

  Devriendt was de snelste van de drie vluchters.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert) heeft de Omloop van het Houtland op zijn naam geschreven. In een sprint met z'n drieën was hij Maarten Wijnants en Brian van Goethem te snel af.

  Vorig jaar stond de Omloop van het Houtland niet op de kalender. Door de Olympisch Spelen werd de Eneco Tour verplaatst naar eind september en betaalde de Omloop de prijs.

  Dit jaar werd er wel weer gekoerst in West-Vlaanderen en de grote ploegen draaiden de gaskraan meteen open. Zo ontstond er al snel een grote kopgroep van ongeveer 40 renners, waarin Sunweb, Lotto-Soudal en Lotto-Jumbo sterk vertegenwoordigd waren.

  Een tweede groep volgde al snel op een minuut en de winnaar leek dan ook vooraan te zitten. Een Duits onderonsje tussen André Greipel en Max Walscheid zat eraan te komen.

  Maar bij het aansnijden van de plaatselijke ronden kregen we alsnog een hergroepering en op 40 kilometer van het einde kozen Tom Devriendt, Maarten Wijnants en Brian Van Goethem het hazenpad.

  Het trio sprokkelde niet veel meer dan het 30 seconden bijeen, maar dat bleek net genoeg om uit de greep van het peloton te blijven. Van Goethem zette als eerste de sprint aan, maar hij werd nog geremonteerd door Devriendt.

  Uitslag Omloop van het Houtland:

  1. Tom Devriendt 195,3 km in 4u15'42
  2. Maarten Wijnants z.t.
  3. Brian van Goethem
  4. André Greipel  op 8"
  5. Max Walscheid
  6. Bert Van Lerberghe
  7. Alexander Geuens
  8. Joeri Stallaert
  9. Jelle Mannaerts
  10. Timothy Dupont