• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke: "Heb mijn supporterssjaal afgedaan en als voorzitter opgetreden"

  Coucke: "We rekenden op een overgangsjaar, maar laatste... ?"

  KVO-voorzitter Marc Coucke maakt zich sterk dat het ontslag van Yves Vanderhaeghe de enige oplossing was om uit de malaise te geraken. "De enige oplossing was om met een wit blad te beginnen."

  "Ik vond als supporter zelf ook altijd dat die trainers te snel ontslagen worden, maar we hadden wel onze laatste 4 oefenmatchen, onze 2 matchen tegen Marseille en onze 7 competitiematchen verloren. Je voelde dat het vuur er wat uit was."

  "Zelf heb ik dat nooit begrepen. Ze hebben mij dan ook moeten uitleggen dat het niet meer gaat als elke speler door een of andere kleine reden maar 100% is in plaats van 110%."

  "De enige oplossing is dan dat je met een wit blad opnieuw begint. We stonden open voor een overgangsjaar, want we wisten dat 10 ploegen aasden op Play-off I. Dan kun je er eens niet bij zijn. Maar als je dan laatste staat met 1 op 21, na niet eens het moeilijkste programma...?!"

  "We hadden gezegd dat Yves 10 speeldagen kreeg om de druk weg te nemen en ook de spelers bevrijd te laten spelen. Maar we zagen de laatste matchen al dat het sowieso een negatieve beoordeling zou zijn na die 10 matchen."

  "Op dat moment moet ik mijn supporterssjaal afdoen en als voorzitter die beslissing nemen. Anders zijn we misschien 3 weken te laat."

  "Voetbaltrainer is duidelijk geen knelpuntberoep"

  Aan kandidaat-opvolgers voor Vanderhaeghe geen probleem. "Het is ongelooflijk hoeveel aanvragen we al ontvangen hebben. Voetbaltrainer is duidelijk geen knelpuntberoep. Tegen de interlandbreak maken we van die longlist een shortlist. En daar zal Addie (Custovic) zeker opstaan. Hij krijgt de kans om zich te bewijzen."

  Video player inladen...