• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorzitter Caraïbische voetbalbond 6 jaar geschorst

  Gordon Derrick weigerde zijn medewerking aan het onderzoek.

  De Ethische Commissie van de wereldvoetbalbond FIFA heeft een schorsing van 6 jaar opgelegd aan Gordon Derrick. De voorzitter van de Caraïbische voetbalbond (CFU) is schuldig bevonden aan het aannemen en geven van steekpenningen, belangenvermenging en "het breken van de algemene gedragsregels".

  Gordon Derrick was bij de Caraïbische voetbalbond de opvolger van Jack Warner, één van de hoofdrolspelers in het grote FIFA-corruptieschandaal dat in 2015 losbarstte. Een onderzoekskamer van de Ethische Commissie was ervan overtuigd dat ook Derrick in hetzelfde bedje ziek was en diende eind april een onderzoeksrapport binnen over de bondsvoorzitter.

  Derrick keek aan tegen een schorsing van vier jaar. Hij verdedigde zich voor de disciplinaire kamer van de Ethische Commissie, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. De schorsing werd zelfs opgetrokken met twee jaar, de boete werd verdubbeld.

  Derrick werd schuldig bevonden aan het aannemen en geven van steekpenningen, belangenvermenging en "het breken van de algemene gedragsregels". Bovendien weigerde de Caraïbische bondsvoorzitter zijn medewerking aan het onderzoek.