• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck over druk op coaches: "Wie zegt dat het hem niet raakt, die liegt"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Oostende-coach Yves Vanderhaeghe moest zich na het verlies tegen Gent voor de zoveelste keer verdedigen. Herman Van Holsbeeck herkent de situatie: "Je ziet coaches veranderen als ze beginnen te lezen wat er over hen geschreven wordt", zei hij in Extra Time.

  In de kelder van het klassement verloor Oostende zondag van Gent. De kustploeg staat daarmee afgetekend laatste.

  Yves Vanderhaeghe, die voelt hoe de druk wordt opgedreven, was niet echt opgezet met de zoveelste vraag over zijn positie. 

  De coach van Oostende beet van zich af: "Moet ik hier echt nog op antwoorden? Er is 5 weken geleden al gezegd dat er vertrouwen is in mij. Ik heb er genoeg van om elke keer mijn job te verantwoorden."

  "Vraag iets over voetbal of een wedstrijdfase. Blijf de mensen in hun eer houden. Leuk hé, zo'n interview", besloot hij vlak voor hij wegging.

  "Als het echt crisis is, lees ik de kranten niet"

  Filip Joos begijpt zowel de vraag van de reporter als het antwoord van de geplaagde coach van Oostende: "Maar het is wel een mooie reactie van Yves."

  Herman Van Holsbeeck herkent de situatie. "Maar ik heb er geen medelijden mee. Ze worden er goed voor betaald. Alleen vind ik dat sommige media overdrijven en het te veel op de man spelen."

  "Als het echt crisis is en je wordt door het slijk gehaald, dan lees ik de kranten niet of kijk ik niet naar Extra Time. Dat heb ik nog van Constant Vanden Stock geleerd. Wie zegt dat het hem niet raakt, die liegt."

  "Dan word je onrechtstreeks beïnvloed. Dat moet je vermijden, alleen zo kan je je lijn houden. Je wordt gewoon paranoïde. Zelfs René Weiler begon daardoor op het einde uit zijn rol te vallen."

  Video player inladen...