• home
  • video
  • pas verschenen

    Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award

    Youri Tielemans is een vaste waarde op de nominatielijst voor de Golden Boy.

    De Golden Boy Award wordt sinds 2003 uitgereikt aan het grootste Europese voetbaltalent. Youri Tielemans is dit jaar een van de 25 genomineerden, maar de concurrentie is moordend.

    Met onder meer Lionel Messi, Wayne Rooney, Paul Pogba, Mario Götze, Sergio Agüero en Anthony Martial op de erelijst leest het palmares van de Golden Boy Award als een staalkaart van het beste wat het voetbal de laatste jaren te bieden had.

    25 spelers komen in aanmerking om zich bij dit illustere rijtje te scharen. Hierbij onder meer Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Gabriel Jesus en Marcus Rashford.

    Ook Youri Tielemans figureert op het lijstje, al voor het derde jaar op een rij. Met Enes Ünal is er nog een 2e speler bij de genomineerden met een Belgische link. De Turk flopte bij Racing Genk, maar was nadien sensationeel voor NAC en Twente en speelt nu voor Villarreal.

    Palmares Golden Boy Award

    • 2016: Renato Sanches (Por)
    • 2015: Anthony Martial (Fra)
    • 2014: Raheem Sterling (Eng)
    • 2013: Paul Pogba (Fra)
    • 2012: Isco (Spa)
    • 2011: Mario Götze (Dui)
    • 2010: Mario Balotelli (Ita)
    • 2009: Pato (Bra)
    • 2008: Anderson (Bra)
    • 2007: Sergio Agüero (Arg)
    • 2006: Cesc Fabregas (Spa)
    • 2005: Lionel Messi (Arg)
    • 2004: Wayne Rooney (Eng)
    • 2003: Rafael van der Vaart (Ned)