• home
 • video
 • pas verschenen

  Rossi rijdt 3 weken na een dubbele beenbreuk al weer rond op het circuit

  Valentino Rossi.

  Valentino Rossi is geen gewone jongen. De 38-jarige Italiaan overweegt om komend weekend al zijn comeback te maken na een zwaar trainingsongeluk.

  18 dagen geleden belandde Valentino Rossi in het ziekenhuis na een val tijdens een trainingsritje. Hij liep een dubbele beenbreuk op en moest meteen onder het mes. Chirurgen zetten de breuken vast met een metalen pin en Rossi moest 3 tot 4 dagen in bed blijven.

  Maar dat was buiten de waard gerekend, want de negenvoudige wereldkampioen hield het al na 1 dag voor bekeken in het ziekenhuis. Met toestemming van de dokter overigens, want zijn herstel verliep voorspoedig. Toch zou zijn revalidatie minstens een maand duren.

  Maar Rossi zou Rossi niet zijn als hij er niet veel vroeger weer zou willen staan. En dus reed hij gisteren op het Misano-circuit, vlak bij hem thuis, al weer een rondje of 8 op zijn Yamaha. Door de regen was het niet verantwoord om langer op de baan te blijven.

  "We kunnen deze test bevestigen", zegt Rossi's team Yamaha. "Woensdagavond zal Valentino beslissen of hij komend weekend deelneemt aan de Grote Prijs van Aragon in Spanje." Klein detail: Yamaha had voor die race de Nederlander Michael van der Mark al aangewezen als Rossi's vervanger.

  In 2010 keerde hij al eens snel terug

  Valentino Rossi staat na 13 van de 18 wedstrijden 4e in het klassement van de MotoGP. Hij telt 42 punten minder dan Marc Marquez en Andrea Dovizioso, die de leiding in het WK delen. Als Rossi snel terugkeert in het circuit zou dat wel geen unicum zijn. In 2010 brak hij zijn rechterbeen ook al eens en stond hij na een afwezigheid van 6 weken opnieuw aan de start van een race.