• home
 • video
 • pas verschenen

  Musonda krijgt (zo goed als zeker) basisplaats bij Chelsea

  Vorig weekend kreeg Charly Musonda bezoek van NBA-ster Stephen Curry.

  Het ziet er sterk naar uit dat Charly Musonda (20) woensdag zijn debuut maakt in de eerste ploeg van Chelsea. Antonio Conte noemt de League Cup "een goede gelegenheid" voor de jonge Belg. Eden Hazard staat sowieso in de basis.

  "Ik geef Charly vertrouwen"

  Chelsea neemt het morgen in de League Cup op tegen tweedeklasser Nottingham Forest. Antonio Conte wil de bekerwedstrijd aangrijpen om zijn team flink door mekaar te schudden.

  "Een goede gelegenheid om Charly Musonda een kans te geven", zei de coach ietwat cryptisch op de persconferentie voor de bekermatch.

  Musonda junior (20) ligt al enkele jaren te rijpen bij Chelsea. "Zijn talent is overduidelijk. Nu is het belangrijk dat hij goed werkt en zich probeert aan te passen aan de competitie, wat niet eenvoudig is", weet Conte. "We spelen in een fysieke competitie en Charly is nog wat dun. Hij werkt hard om kracht te winnen."

  "Ik geef Charly vertrouwen. Dat vind ik belangrijk voor een jonge speler, maar ik vind het ook belangrijk om een goed antwoord te krijgen als hij een speelkans krijgt."

  Hazard, Batshuayi en Musonda?

  Gaat Antonio Conte voor een Belgische aanvalslinie tegen Nottingham Forest? In de spits kiest hij waarschijnlijk voor Michy Batshuayi. Op de flanken zijn Eden Hazard en Charly Musonda junior twee serieuze opties.

  Hazard is 100 procent zeker van zijn eerste basisplaats na zijn enkelblessure. "Dit is het juiste moment om een hele match proberen te spelen", vindt Conte. "Ik hoop dat zijn blessure morgen verleden tijd is."

  "Ik ben in mijn carrière vaak geblesseerd geweest. Daarom weet ik dat hij er nu klaar voor is." De voorbije weken viel Hazard al in tegen Leicester (2-1) en Arsenal (0-0).