• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Oostende ontslaat Vanderhaeghe: "Met 1 op 21 konden we niet anders"

  Vanderhaeghe is de vierde trainer die sneuvelt in de JPL.

  0 / 0
  Yves Vanderhaeghe is niet langer trainer van KV Oostende. De trainer krijgt de rekening gepresenteerd voor de dramatische competitiestart, met amper 1 punt uit 21. KV Oostende is al de 4e club die van trainer wisselt dit seizoen.

  Yves Vanderhaeghe leidde KV Oostende vorig seizoen naar de bekerfinale en naar een vierde plaats in Play-off I. Dit seizoen zit er serieus wat zand in de motor van de kustploeg. KVO staat in het klassement laatste met maar een punt. 

  "Dit is geen prettige beslissing, maar Yves beseft ook dat we in de huidige situatie geen andere keuze hebben", zegt voorzitter Marc Coucke. "We zagen de voorbije wedstrijden geen signalen dat er een positieve kentering zit aan te komen. Met een 1 op 21 kunnen we niet anders."

  "Hij schreef het mooiste hoofdstuk uit de clubgeschiedenis"

  Eerder hadden Marc Coucke en sportief directeur Luc Devroe in de pers laten weten dat Yves Vanderhaeghe sowieso het vertrouwen zou krijgen tot de 10e speeldag. "We hoopten dat dat signaal voor een gunstige flow zou zorgen en de stress zou wegnemen", zegt Coucke.

  "Maar in de laatste 2 matchen (tegen KV Mechelen en AA Gent) bleek dat dit niet voldoende was om het tij te keren. We zagen geen evolutie in het spel en de resultaten. De voorbije dagen hadden een aantal gesprekken, waaruit blijkt dat er echt geen andere oplossing meer mogelijk was."

  "We hadden echt gehoopt dat we met Yves lang zouden kunnen doorgaan als coach. Hij schreef zonder twijfel het mooiste hoofdstuk uit de geschiedenis van KV Oostende. Dat vergeten we niet."

  "Dat is ook de reden dat we al die tijd zijn blijven steunen. Persoonlijk had ik ook altijd een zeer goeie band en open gesprekken met Yves. Maar we moeten deze beslissing nemen in het belang van de club."

  "Assistent Custovic krijgt zeker tot en met de interlandbreak"

  Assistent-coach Adnan Custovic neemt voorlopig de taken over van Yves Vanderhaeghe. Hij zal morgen dan ook op de bank zitten voor de bekermatch tegen Union. "We geven hem de kans om zijn eigen accenten te leggen en zullen na de interlandbreak een eerste evaluatie maken", zegt Luc Devroe.

  "Daarna nemen we verdere beslissingen. De prioriteit is nu om het vuur weer in de ploeg te krijgen en zo snel mogelijk van die laatste plaats weg te komen."

  Met matchen tegen Genk, Kortrijk en Club Brugge in het verschiet wacht Custovic wel een zware start. "Er zijn geen makkelijke matchen meer als je op de laatste plaats staat."

  "Ondanks het vertrek van Dimata en Marusic hebben we toch voldoende kwaliteit om hogerop te klimmen in het klassement. We rekenen nu volop op het eergevoel van onze spelers om te tonen dat we het voetballen niet verleerd zijn."